Categories: Sociosanitari, COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Enfortiment de la xarxa d'equipaments públics d'Atenció a la Dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Afers Socials i Esports aposta per la inversió en equipaments per enfortir la xarxa pública d'Atenció a la Dependència, amb una inversió de 127 milions d'euros.

La finalitat és crear nous equipaments i augmentar les places per a persones amb dependència i discapacitat a residències i centres de dia, mitjançant l’impuls d'una nova normativa que augmentarà les ràtios de professionals a les residències de les Illes Balears.

Línies d’actuació del Pla d’inversions

  1. Construcció de nous equipaments per a persones grans en situació de dependència. S'habilitaran 791 noves places en residències i 250 places de centre de dia.
  2. Construcció, amb les entitats del tercer sector social, de fins a 2.200 places noves per a persones amb discapacitat o problemes de salut mental.
  3. Concertació diferida de fins a 200 noves places de residència i 150 noves de centre de dia amb entitats i empreses per incorporar-les, una vegada construïdes, a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència.

Els darrers mesos, la crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha posat en evidència la necessitat de revisar la ràtio de professionals a les residències. Per això es revisarà el mínim establert per augmentar la dotació personal d'atenció directa, especialment el sociosanitari i el d'infermeria. Així mateix, es reforçarà la formació continuada i específica.

Reforç dels serveis socials comunitaris

Es milloraran els serveis socials comunitaris. La pandèmia també demostra, una vegada més, la importància de continuar desenvolupant els serveis socials d'atenció domiciliària, la neteja a domicili i el repartiment de menjar a domicili.

També es desenvoluparà la llei de la Infància i l'Adolescència per a la detecció de situacions de risc en la infància.

[Font: Conselleria d’Afers Socials i Esports. 01/07/2020

[Foto: Infosalut / Dones passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19