Categories: COVID-19, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

COVID-19: Internament forçós a Can Misses d’un positiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública ha remés a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil una resolució per ordenar l’internament forçós en règim d’aïllament a l’Hospital Can Misses (Eivissa) d’un home que va viatjar de Barcelona a l’illa pocs dies després haver donat positiu en una PCR la qual cosa obligava a mantenir aïllament domiciliari.

D’acord amb les dades facilitades pel Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), del Ministeri de Sanitat, el dia 20 de juny aquesta persona va presentar símptomes i dia 26 la PCR que se li havia fet va donar positiu, per la qual cosa havia de fer aïllament al seu domicili. Així i tot, dia 29, va viatjar de Barcelona a Eivissa.

El divendres, dia 3, el CCAES va informar la Direcció General de Salut Pública i Participació que l’individu es trobava a Eivissa i va ser localitzat. S'ha emès una resolució d’internament forçós en règim d’aïllament a Can Misses. La persona ha estat traslladada al centre hospitalari, on ha quedat fins que rebi l’alta.

A més d’adoptar aquesta mesura de protecció de la salut pública, la Direcció General, ja ha iniciat l’estudi de contactes i incoarà un expedient a l’home per un presumpte delicte contra la salut pública.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/07/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19