Categories: Gestió de la investigació, COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’IdISBa prorroga 9 contractes postdoctorals del programa FOLIUM

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha acordat prorrogar els nou contractes postdoctorals del programa FOLIUM del projecte FUTURMed, finançats per l’impost de turisme sostenible (ITS), durant tres mesos i mig més per un import de 107.969 euros.

El projecte FUTURMed té per objectiu la captació de talent investigador que promogui la contractació de joves investigadors amb gran potencial i de trajectòria reconeguda, així com la formació en habilitats transversals (emprenedoria, lideratge i comunicació).

La pròrroga s’emmarca en el context de la crisi sanitària causada per la pandèmia de la COVID-19, per la qual s'han adoptat mesures urgents en l’àmbit social i econòmic. La decisió va ser presa pel Patronat de l’Institut, màxim òrgan de govern i representació de l’entitat, presidit per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en la sessió ordinària de 29 de juny.

Amb aquesta mesura l’entitat s’assegura que els investigadors puguin continuar amb els seus projectes en els terminis establerts, i que l’acompliment de l’activitat investigadora i els resultats corresponents no es vegin perjudicats.

Ampliació dels terminis d'execució dels projectes d’investigació de l’IdISBa

Així mateix, en la sessió del Patronat de 3 de juny també es va decidir prorrogar els projectes de recerca en actiu finançats per l’IdISBa: Primus, Synergia i Innovatio tres mesos més, amb la finalitat de no entorpir-ne el desenvolupament pel període de l’estat d’alarma.

Entre els objectius principals dels projectes de recerca destaquen la contribució al foment de la salut i el benestar de la ciutadania, i també el desenvolupament dels aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, per tal de reforçar i incrementar la competitivitat de l’R+D+I n salut de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/07/2020

[Foto: Polina Tankilevitch / Laboratorio / Pexels License]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19