Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Intervencions conjuntes per aturar les infracciones de les normes sanitàries

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ple de la Comissió d'Emergències i Protecció de la Comunitat Autònoma, amb presència de representants de tots els nivells de l'Administració a les Illes, s'ha reunit per coordinar tot un seguit d'intervencions que pretenen posar fi a les infraccions de la normativa sanitària aprovada per contenir l'avanç de la pandèmia de COVID-19 a les Illes.

Tot i que les forces de seguretat ja venen actuant enfront d’aquestes situacions, que poden suposar risc de contagi, aquesta nova coordinació pretén incrementar l'efectivitat de les intervencions aprofitant les sinergies dels diferents actors competents en matèria de seguretat i d'inspecció.

Així ho ha explicat en roda de premsa posterior la presidenta de la Comissió i consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, qui ha anunciat que començaran a treballar els equips interdisciplinaris que inspeccionaran i aixecaran acta de les aglomeracions de persones que no compleixin les restriccions marcades per les autoritats sanitàries.

En concret, aquests equips multidisciplinaris estaran integrats per inspectors autonòmics de diferents conselleries i per inspectors dels consells insulars amb competències delegades en Turisme, acompanyats per operatius policials participats per agents de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i de les diferents policies locals.

Han estat presents a la reunió, a més de la consellera Isabel Castro, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font i la directora d’assistència sanitària de l'Ibsalut, Eugènia Carandell, entre d'altres.

41 avisos a l'112 per aglomeracions en 2 setmanes

Les dades d'avisos ciutadans registrats només en el SEIB-112 recolzen aquesta necessitat de prendre mesures per aturar la proliferació dels incompliments de la normativa, principalment per aglomeracions descontrolades de persones, amb un total de 41 avisos en el conjunt de les Illes des del passat 26 de juny (36 a Mallorca, 3 a Eivissa i 2 a Menorca).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 09/07/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19