Categoria: Farmacovigilància

Dolutegravir i risc de defectes del tub neural

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat una nota informativa sobre el Dolutegravir i risc de defectes del tub neural: actualització de la informació sobre el seu ús durant l'embaràs.

Les últimes dades disponibles indiquen que l'ús de dolutegravir durant el primer trimestre d'embaràs no s'associa a un major risc de defectes del tub neural que el que presenten altres medicaments per al tractament de la infecció per VIH.

Recomanacions per als metges

  • Informar sobre aquest possible risc a les dones en tractament amb dolutegravir que tinguin capacitat de gestació o que estan planificant un embaràs.
  • Recomanar l'ús de mètodes anticonceptius eficaços a les dones en tractament amb dolutegravir que tinguin capacitat de gestació.

Informació per a pacients

  •  Les dades més recents disponibles sobre la seguretat de l'ús de duletegravir durant el primer trimestre d'embaràs indiquen que no té un risc major de produir defectes del tub neural en el nounat que altres medicaments per a tractar la infecció per VIH.

Es recorda la importància de notificar totes les sospites de reaccions adverses de medicaments d'ús humà al Centre Autonòmic de Farmacovigilència que correspongui o a través del formulari electrònic disponible en www.notificaRAM.es.

[Font: AEMPS. 11/11/2020

[Foto: Frank de Kleine / Pregnant / CC BY­ND 2.0]