Categoria: Farmacovigilància

Riscos de descompensació i insuficiència hepàtiques després de l'administració de Viekirax®

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, ha emès una comunicació sobre els riscos de descompensació i insuficiència hepàtiques en pacients després de l'administració de Viekirax®, d'acord amb la nota informativa de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Viekirax i Exviera són dos medicaments antivirals indicats, en combinació amb altres medicaments, per al tractament de l'Hepatitis C crònica en adults. Viekirax conté ombitasvir, paritaprevir i ritonavir i Exviera dasabuvir.

S'han notificat casos, alguns d'ells greus, de descompensació i insuficiència hepàtiques en pacients després de l'administració de Viekirax, com a únic tractament antiviral o en combinació amb Exviera, per la qual cosa l'AEMPS ha emès les següents recomanacions dirigides als professionals sanitaris:

  • No es recomana l'ús de Viekirax en pacients amb insuficiència hepàtica moderada (Child-Pugh B) i és totalment contraindicat en pacients amb insuficiència hepàtica greu (Child-Pugh C).
  • En el cas de pacients amb cirrosi que comencin el seu tractament amb Viekirax, cal monitoritzar la funció hepàtica, mitjançant proves analítiques, especialment a l'inici del tractament.
  • En aquells pacients en tractament en què es produeixi descompensació hepàtica clínicament rellevant, cal suspendre'ls el tractament.

[Font: Conselleria de Salut. 22/12/2015]

[Foto: Infosalut]