Categoria: Farmacovigilància

Canvis en la medicació Metotrexato Wyethr ® 2,5 mg

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Evaluació i Farmàcia, ha informat en data 8 d'abril de 2016, que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitàris (AEMPS) ha emès un comunicat sobre el Metotrexato Wyethr ® 2,5 mg, associat a la detecció de casos greus de sobredosi per confusió de la pauta de dosificació (presa de dosis diàries, en lloc de setmanals).

Metotrexato comprimits està indicat en diverses patologies com reumatologia, dermatologia i oncologia.

Per minimitzar el risc indicat, s'han realitzat diversos canvis en la presentació d'aquest fàrmac:

  • A partir del dia 1 d'abril de 2016 s'ha procedit a canviar l'envàs de Metotrexato Wyethr ® 2,5 mg, de 50 comprimits. Ara l'envàs és de 24 comprimits.
  • Es recomana al personal sanitari que informi al pacient sobre el risc de sobredosi per confusió de la pauta setmanal i comprovar que ha entès tant la pauta com la dosi que ha de prendre.
  • S'indica als pacients i/o cuidadors que llegeixin el prospecte, en el qual s'han inclòs imatges per exposar la presa de pastilles, d'acord amb la dosi setmanal prescrita.
  • Els magatzems de distribució i les farmàcies hauran de contactar amb el laboratori titular (Pfizer) per al canvi dels envasos anteriors que tinguin disponibles.

Així mateix, els professionals sanitaris i els pacients hauran de notificar les sospites de reaccions adverses al Sistema Espanyol de Farmacovigilància mitjançant aquest formulari electrònic.

[Font: Conselleria de Salut. Dirección General de Planificación, Evaluación y Farmacia. 8/04/2016]

[Foto: e-Magine Art / Pills 3 / CC-by-sa-3.0 de]