Categoria: Farmacovigilància

L'AEMPS informa sobre els antivirals d'acció directa en el tractament de l'Hepatitis C

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), ha informat sobre els antivirals d'acció directa en el tractament de l'Hepatitis C: Avaluació del risc de reactivació d'Hepatitis B i recurrència de carcinoma hepatocel·lular.

El Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC) ha avaluat el risc de reactivació d'Hepatitis B i recurrència de carcinoma hepatocel·lular (CHC) en pacients tractats amb antivirals d'acció directa (AAD) per a l'Hepatitis C.

L'AEMPS estableix les següents recomanacions als professionals sanitaris:

  • Efectuar serologia enfront de VHB abans d'iniciar tractament amb ADD als pacients, així com als que actualment realitzen aquest tractament. El seguiment i tractament dels pacients coinfectats amb VHB i VHC s'haurà de fer d'acord amb les guies actuals de pràctica clínica.
  • Els pacients sense carcinoma hepatocelular previ, amb fibrosis avançada (F3) i cirrosis, amb resposta viral sostinguda després de tractament antiviral, han de continuar monitorizats ecogràficament cada 6 mesos per tal de vigilar l'aparició d'aquest carcinoma, segons les guies de pràctica clínica.
  • Com a precaució, en els pacients infectats per VHC amb carcinoma hepatocel·lular que hagin aconseguit resposta radiològica completa i siguin candidats a tractament antiviral per aconseguir l'eradicació del VHC, s'ha de considerar de forma individual el benefici enfront dels riscos potencials, d'acord amb la situació clínica del pacient.

Les sospites de reaccions adverses s'hauran de notificar al Centre Autonòmic de Farmacovigilància o mitjançant el formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris]

[Foto: Administración Nacional de la Seguridad Social / Hepatitis C / CC BY­ND 2.0]