Categoria: Ordenació farmacèutica

La Conselleria de Salut i Consum adjudica 30 oficines de farmàcia a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En total, són 17 farmàcies a Eivissa, 12 a Mallorca i 1 a Menorca. Conclou així el concurs que es va posar en marxa en 2015.

La Conselleria de Salut i Consum ha adjudicat 30 oficines de farmàcia corresponents al concurs que es va convocar en 2015.

L’adjudicació s’ha fet després de valorar els mèrits dels 70 participants admesos i seguint el procediment establert en la llei d’Ordenació Farmacèutic de les Illes Balears.

A Mallorca s’han adjudicat, 1 farmàcia a Alcúdia, 1 a Esporles, 2 a Inca, 1 a Llucmajor, 2 a Manacor, 4 a Marratxí i 1 a Porreres.

A Menorca, 1 a Es Castell.

A l’Illa d’Eivissa s’han adjudicat 3 a Eivissa, 4 a Sant Antoni de Portmany, 5 a Santa Eulària des Riu i 5 a Sant Josep de sa Talaia.

L’objectiu d’aquest concurs és garantir l’accés de la població als medicaments amb facilitat, igualtat i equitat. D’acord amb la normativa, hi ha d’haver una farmàcia per cada 2.800 persones, incloent-hi la població general i la població estacional. Aquest càlcul es fa municipi per municipi.

Actualment, hi ha 442 oficines de farmàcia obertes al públic.

El concurs ha conclòs després d’haver-se resolt els recursos que es varen posar davant l’administració i davant la justícia.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/05/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]