Categoria: Ordenació farmacèutica

El nou Pla Estratègic de la Indústria Farmacèutica facilitarà el desenvolupament en innovació, accés i sostenibilitat del sector

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els ministeris de Sanitat, Ciència i Innovació i Indústria ja treballen en un nou Pla Estratègic de la Indústria Farmacèutica que facilitarà el desenvolupament en camps com la innovació, l'accés o la sostenibilitat del sector.

El nou Pla Estratègic de la Indústria Farmacèutica també suposarà un impuls a les cadenes de subministrament, el reforç de les necessitats estratègiques del sector i comptarà amb el suport de la futura Llei de Garanties i Ús racional dels Medicaments i Productes Sanitaris que, al mateix temps, millorarà l'ecosistema farmacèutic en el nostre país.

En aquesta mateixa línia, cal destacar que Espanya tendrà un paper clau en l'impuls a l'Estratègia Farmacèutica Europea durant la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, en el segon trimestre de 2023.

L'Estratègia Farmacèutica Europea generarà un nou marc regulador per al sector i es veurà reforçada amb les mesures incloses pel Ministeri de Sanitat en el Component 18 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que pretén adequar el nostre sistema de salut a les necessitats i reptes en matèria de política farmacèutica a Espanya.

Des del ministeri s'ha manifestat la necessitat de continuar reforçant el caràcter estratègic de la indústria farmacèutica i d'emprendre iniciatives que permetin facilitar el desenvolupament del sector farmacèutic en el nostre país, assegurant l'abastiment, l'equitat en l'accés als nous tractaments i la sostenibilitat del sistema sanitari. 

[Font: Ministeri de Sanitat. 08/09/2022]

[Foto: Sztrapacska74 / vitaminas / CC BY-NC-SA 4.0]