Categoria: Ordenació farmacèutica

L'AEMPS informa de la suspensió de comercialització del medicament Inzitan

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha decidit suspendre pròximament la comercialització del medicament Inzitan® (dexametasona, tiamina, cianocobalamina, lidocaïna).

La data efectiva de la suspensió de comercialització d'Inzitan® serà el pròxim 30 de desembre de 2017, data a partir de la qual no es podrà prescriure ni dispensar aquest medicament.

Fins aleshores es recomana als metges que no prescriguin Inzitan® i valorin una altra alternativa de tractament si fos necessari.

Es recomana als farmacèutics que, si els pacients sol·liciten la dispensació d'aquest medicament, els diguin que vagin al metge per valorar la seva situació clínica i, en cas que fos necessari, el posible l'ús d'altres alternatives.

Les existències disponibles a partir d'aquesta data, 30 de desembre de 2017, a magatzems de distribució i farmàcies s'hauran de tornar al laboratori titular pels canals habituals.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de l'AEMPS.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses al Centre Autonòmic de Farmacovigilància corresponent a través del formulari electrònic disponible en aquesta pàgina web.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 30/11/2017 ]

[Foto: Hospital Son Llàtzer]