Categoria: Cicles formatius i universitat

S'aprova la concessió de 52 M € per finançar l'increment de 706 places del grau de medicina a universitats públiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es facilita l'augment, a llarg termini, de la disponibilitat de professionals de medicina com a mesura parcial davant del dèficit de professionals sanitaris de determinades especialitats.

La mesura, aprovada mitjançant reial decret, pretén millorar la qualitat docent del grau en medicina i incrementar, a mitjà termini, el nombre de metges graduats de les universitats espanyoles per fomentar l'accés a la Formació Sanitària Especialitzada en la titulació de medicina.

El reial decret també dona resposta a les necessitats exposades en els estudis d'oferta-necessitat d'especialistes mèdics publicats pel Ministeri de Sanitat i, específicament, l'informe publicat el març de 2021, amb horitzó temporal 2021-2035, en el qual es constata una insuficiència del nombre d'estudiants graduats de les facultats de medicina en relació amb l'oferta de places de Formació Sanitària Especialitzada (MIR) i amb les necessitats de professionals d'algunes especialitats, com és el cas de la Medicina Familiar i Comunitària.

Les entitats beneficiàries hauran de presentar, a través de la seu electrònica del Ministeri de Sanitat, una sol·licitud de pagament anticipat de la subvenció dirigida a la Direcció General d'Ordenació Professional.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 4 de setembre de 2023 a les 10 h.

Per a Balears, la quantia màxima de la subvenció serà de 790.501 euros, amb un increment de nou places per al curs 2023/2024.

[Font: Ministeri de Sanitat. 25/07/2023]

[Foto: IdISBa]