Categoria: Cicles formatius i universitat

Creació, reconeixement, autorització i acreditació d'universitats i centres universitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els ministeris d'Educació, Cultura i Esport i de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, d'acord amb la consulta prèvia i de conformitat amb altres institucions, han aprovat l'elaboració d'un nou Reial decret sobre creació, reconeixement, autorització i acreditació d'universitats i centres universitaris, que revisa i actualitza el Reial decret 557/1991.

Entre les novetats es troben les exigències especials per als ensenyaments en l'àmbit de les Ciències de la Salut:

En Medicina, Infermeria i Fisioteràpia s'haurà de garantir el següent:

  • Les universitats públiques i privades hauran de comptar almenys amb un hospital universitari i tres centres d'atenció primària.
  • Les institucions sanitàries hauran de complir els requisits establerts conjuntament entre els ministeris amb competències en matèria de Sanitat i Universitats.

En Farmàcia, Odontologia, Veterinària i altres ensenyaments en l'àmbit de la salut que demandin elements assistencials s'haurà de garantir la disponibilitat dels mitjans clínics necessaris.

També es regulen altres aspectes de les universitats relacionats amb l'oferta de títols de caràcter oficial de grau i màster, la renovació de les característiques de les instal·lacions i infraestructures i l'actualització de l'actual grau i màster de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), entre d'altres.

Aixímateix es confirma que els títols, certificats o diplomes obtinguts en centres estrangers d'ensenyament superior universitari, situats a Espanya, tindran la mateixa validesa acadèmica oficial i la mateixa denominació que en el país d'origen.

[Font: Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. 01/06/2015]

[Foto: Luis García / Ministerio de Educación / CC BY­ND 2.0]