Categories: Formació continuada, Sociosanitari, COVID-19

COVID-19: formació dels treballadors de residències i habitatges per a discapacitats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les conselleries de Salut i Consum i d’Afers Socials i Esports i l’IMAS col·laboren en la formació i capacitació de tots els treballadors de les residències i habitatges d’atenció a persones amb discapacitat en el coneixement de la transmissió de la COVID-19.

Es tracta d’un projecte impulsat per la Conselleria de Salut i Consum, la Conselleria d'Afers Socials i Esports i l’IMAS, amb l’objectiu que els treballadors coneguin en profunditat la transmissió del virus i les mesures de seguretat i autoprotecció. La formació serà impartida per Salut i finançada per Afers Socials, per mitjà d’un conveni de col·laboració entre ambdues institucions.

Aquestes sessions formatives s’iniciaren el 2 d’octubre, dins el projecte de prevenció de la COVID-19 als centres residencials, a l’Hospital Universitari Son Espases. Durant la presentació, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assegurat que el principal objectiu d’aquest projecte és conscienciar tots els professionals de les residències sobre la importància de les mesures de prevenció i protecció de la COVID-19 per evitar-ne la propagació en les activitats quotidianes.

Cada centre haurà de tenir una o dues persones referents, en funció del nombre d’usuaris. Així, les residències amb manco de vuitanta usuaris designaran una persona referent, mentre que si superen aquesta xifra, en designaran dues. Les persones referents seran les responsables màximes de tot allò relacionat amb la COVID-19. Rebran la formació i seran les encarregades de donar-li continuïtat dins de la residència. Es pretén, a més, que amb els coneixements adquirits puguin resoldre dubtes i assegurar que se segueixen correctament les recomanacions de prevenció i protecció. Primer es durà a terme la formació dels referents i, una vegada finalitzi, s’establirà el calendari formatiu per a la resta de treballadors.

Els referents de cada centre tendran el suport de l’equip d’atenció a la cronicitat i a les cures pal·liatives. Per aconseguir aquest suport a totes les residències i habitatges socials, s’ha creat un equip d’infermeres, que valora la situació de cada residència, i dona un suport imprescindible a tots els centres que han tengut o que tenen un brot.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/10/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*29/10/2020 noticiasmallorca.es - Salud, Asuntos Sociales y el IMAS colaboran en la formación de los trabajadores de residencias.