Categoria: Formació continuada

VII Curs de Toxicologia al COMIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Del 22 de març al 7 d'abril tendrà lloc, a la seu del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB), el VII Curs de Toxicologia, de 16 hores lectives.

L'intoxicat agut representa un dels motius de consulta en el que els serveis d'urgències tenen un protagonisme més significatiu, ja que, a pesar de la seva alta prevalença i amb tendència a incrementar-se en les darreres dècades, en la majoria dels episodis els metges són els únics professionals que intervenen en la seva assistència fins a la seva resolució. Per això representa un dels pilars bàsics dins del marc de les competències i coneixements que han d'exigir-se a qualsevol metge que es dediqui professionalment a les urgències i a les emergències.

Objectius

  • Repassar els conceptes fonamentals en l'atenció a l'intoxicat, com puguin ser les indicacions de descontaminació digestiva, l'ús racional dels antídots o la depuració extrarenal.
  • Aprofundir en alguns aspectes específics i rellevants de les intoxicacions (el diagnòstic clínic sindròmic o les mesures específiques en situacions d'aturada cardiorespiratòria, els trastorns electrocardiogràfics específics, etc).
  • Presentar les darreres novetats científiques sobre intoxicacions específiques (paracetamol, digoxina, noves drogues, etc.)
  • Desenvolupar alguns temes que poden generar conflictes en la pràctica clínica diària (l'infant intoxicat, la submissió química, assistència als body packers).
  • Plantejar els temes sempre amb una visió eminentment pràctica, amb casos clínics concrets il·lustratius de cada tema.

Per a més informació consultau aquí el programa.

Accediu aquí al formulari d'inscripció

[Font: COMIB. 14/02/2022]

[Foto: Pixabay / Lejía en polvo / Pixabay License]

Calendari de formació