Categoria: Formació continuada

L’Hospital de Manacor organitza una jornada sobre la nutrició dels pacients oncològics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d’Oncologia i Hematologia de l’Hospital de Manacor —encapçalat pel Dr. Hernán Gioseffi— ha organitzat per al dia 19 de juny de 2014 una jornada multidisciplinària sobre la nutrició dels pacients oncològics, en què es presentaran sis ponències a càrrec dels professionals de l’Hospital adscrits als serveis de Cirurgia, Endocrinologia, Farmàcia, Medicina Interna i Oncologia. Alguns dels temes sobre els quals versaran les ponències són la importància del suport nutricional, la tècnica del fast track —impacte de la nutrició en el pacient que se sotmet a una intervenció de cirurgia major— i la nutrició enteral a la Unitat de Cures Intensives.

Diversos estudis apunten que la desnutrició és molt prevalent en els pacients oncològics, cosa que en determina el pronòstic de mortalitat i morbilitat i també en condiciona la qualitat de vida. Per tant, un suport nutricional adequat pot millorar la resposta al tractament, ja que especialment evita demores i suspensions, amb la consegüent repercussió en el pronòstic vital dels pacients. D'altra banda, en els casos dels pacients que reben cures pal·liatives, el suport nutricional és fonamental per optimitzar-ne la qualitat de vida.

El Dr. Gioseffi explica que el problema s’ha d’abordar de manera multidisciplinària i requereix l’actualització del personal sanitari implicat per a la detecció precoç, el diagnòstic i el tractament nutricional ajustant les necessitats de cada situació.

[Font: Hospital de Manacor. 06/06/2014]

Calendari de formació

Juliol   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31