Categoria: Formació continuada

Més de 150 professionals de l'àmbit sanitari participen en la Primera Jornada d'Innovació organitzada a Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els assistents han pogut escoltar dos experts en l’àmbit de la innovació de prestigi internacional i participar en cinc tallers específics d’innovació en el sector sanitari.

Més de cent cinquanta professionals de l’àmbit sanitari de les Illes Balears van participar en la primera edició de l’Innovation Day HUSE, una jornada d’innovació organitzada pel Health Living Lab de l’Hospital Universitari Son Espases. L’objectiu d’aquesta Jornada ha estat posar en comú tots els projectes innovadors que s’estan impulsant des de l’Hospital per oferir una millor atenció sanitària.

El sistema sanitari representa un marc idoni per a la innovació que pot impactar en el model social i econòmic de les Balears. L’Hospital pot ser un gran laboratori d'innovació perquè hi conflueix una gran concentració de coneixement, d’emprenedors, d’empreses i de pacients, que és cap als quals s'ha d’orientar la innovació. Una innovació que pot ser un producte, un procés o una millora que aporta valor.

Durant la Jornada, dos professionals de prestigi internacional han explicat les seves experiències personals en l’àmbit de la innovació. Néstor Guerra, cofundador de l’empresa Intelligence Experience Consulting i professor de l’Escola d’Organització Industrial (EOI), ha parlat del futur de les tendències de la intel·ligència artificial generativa, i de la seva aplicació al sector sanitari. Joan Perelló, CEO de Sanifit Therapeutics, companyia centrada en tractaments per a trastorns de calcificació vascular progressiva, ha parlat sobre el camí cap a l’èxit innovador.

Els assistents també han pogut participar activament en els cinc tallers impartits per empreses del sector salut:

  • El taller Medtronic, «Afegint innovació al seguiment remot de pacients amb sistemes d'infusió continua d'insulina».
  • El taller IFISC, «Detectant arrítmies amb IA».
  • El taller Idisba, «Com has de tenir cura del teu IP: de la idea al resultat».
  • El taller Hiris, «Tens una idea? Enhorabona. Ara què?».
  • El taller de la Fundació Bit, «Recollint dades de salut dels pacients mitjançant una App en una hora».

Paral·lelament, una vintena de professionals d’arreu de les Illes Balears han presentat breument els seus projectes innovadors aplicats a l’àmbit sanitari.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/04/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Calendari de formació

Juny   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30