Categoria: Formació continuada

VI Jornada de l'Estratègia de Cures Pal·liatives de les Illes Balears i VIII Jornada Illes-Pal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i la Societat Balear de Cures Pal·liatives (Illes-Pal) organitzen la VI Jornada de l'Estratègia de Cures Pal·liatives de les Illes Balears i VIII d’Illes-Pal a l'Hospital Universitari Són Espases, el pròxim dia 16 de febrer de 2024.

Les Cures Pal·liatives tenen com a objectiu principal oferir una resposta organitzada a les necessitats de les persones afectades per situacions de malalties avançades i irreversibles. Aquestes situacions es caracteritzen per estar associades a l'aparició de símptomes i a una deterioració progressiva que s'associa a un important impacte emocional.

En aquest marc, les persones de l'entorn del pacient també es veuen afectades per la necessitat d'adaptació dels rols familiars i per la necessitat de ser cuidades per a poder acompanyar i cuidar.

Segons l'informe sobre com moren els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears durant el període 2017-2021, l'any 2021 van morir aproximadament 8.000 persones amb necessitats d'atenció pal·liativa en la nostra comunitat autònoma.

Oferir una atenció integral requereix un complex abordatge biopsicosocial i implica la necessitat de coordinació entre els diferents àmbits assistencials i la cooperació entre els recursos socials i sanitaris que participen.

El Ministeri de Sanitat va impulsar l'any 2007 l'Estratègia de Cures Pal·liatives del SNS. En el desenvolupament de l'Estratègia, a Illes Balears es va publicar l'Estratègia de Cures Pal·liatives de les Illes Balears per al període 2009-2014, per a la seva implementació es va desenvolupar el Programa de cures pal·liatives 2013-2016 i va ser actualitzat per al període 2019-2023, donant origen al Programa de Cures Pal·liatives de les Illes Balears 2019-2023logo docusalut 16.

Programa

Aquesta Jornada s'emmarca en les activitats de difusió i formació de les Estratègies. S'iniciarà amb una sessió plenària, oberta al públic, en la qual comptarem amb la presentació dels resultats de l'avaluació de l'Estratègia de Cures Pal·liatives del SNS i dels resultats de l'Estratègia de Cures Pal·liatives Pediàtriques. Continuarem amb ponències i taules de debat que tractaran sobre la situació actual dels recursos per a l'atenció pal·liativa en la CAIB.

Finalitzada l'activitat plenària s'iniciaran 4 tallers simultanis, els quals es desenvoluparan en dues sessions.

Aquesta jornada pretén oferir un espai de reflexió sobre la situació actual de l'atenció pal·liativa a les Illes Balears.

Consulta aquí el programa de la VI Jornada de l'Estratègia de Cures Pal·liatives de les Illes Balears i VIII Jornada Illes-Pal.

Destinataris

La Jornada es dirigeix principalment als professionals de medicina i infermeria d'atenció primària, d'hospitals i d'atenció sociosanitària; fisioterapeutes, treballadors socials, nutricionistes i psicòlegs de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears interessats en la formació continuada sobre les Cures Pal·liatives.

També va dirigida a tots els professionals de les administracions en matèria de serveis i prestacions socials que participin en l'atenció a aquests pacients i a les seves famílies, i finalment a persones interessades o afectades per malalties i situacions cròniques evolutives i irreversibles, especialment a aquelles vinculades a les associacions de pacients i familiars.

Inscripció

Accedeix aquí al formulari d'inscripció.

[Font: Conselleria de Salut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermera controla la màquina d'hemodiàlisi mentre un nen rep una sessió / CC BY-NC-ND 2.0]

Calendari de formació

Març   2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31