Categoria: Formació continuada

Ja han començat els cursos de català per als professionals sanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En aquesta primera edició s’hi han inscrit més de 200 professionals.

El passat dia 19 de març va començar la primera edició del Curs de català inicial per a personal sanitari, organitzat i elaborat conjuntament pel Servei de Salut de les Illes Balears i l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), i que s’impartirà en totes les àrees de salut. 

L’objectiu d’aquests cursos, que es perllongaran fins al 2027, és promoure i garantir l’ús del català com a llengua oficial i pròpia de les Illes Balears, fer més assequible al personal del Servei de Salut l’accés al coneixement del català i aconseguir que l’empri progressivament com a llengua vehicular, per tal d’afavorir la comunicació amb els pacients.

Per dur-los a terme, el Servei de Salut i l’Institut d’Estudis Baleàrics han subscrit un conveni de col·laboració per organitzar cursos de català i, en un futur pròxim, també tallers de conversa. L'IEB s’encarregarà de coordinar els cursos i els tallers de conversa, aportar els professors, la matriculació i l’expedició del certificat d’aprofitament o d’assistència; per la seva banda, el Servei de Salut posarà a disposició les instal·lacions per impartir els cursos.

El curs va adreçat als professionals sanitaris i als zeladors de tots els nivells assistencials amb escassos o nuls coneixements de català, per això està dissenyat i enfocat en les situacions comunicatives pròpies de l’àmbit sanitari. Tindrà una durada de 50 hores, en dues sessions setmanals de dues hores i s’impartirà de manera presencial (els alumnes que no puguin assistir a classe per motius laborals podran seguir les sessions telemàticament).

Els alumnes obtindran un certificat d’aprofitament del curs si assisteixen, presencialment o virtualment, a un mínim del 80% de les classes i superen la tasca final del curs. Aquest certificat es valorarà com a mèrit en els processos de provisió de places i en les borses de feina de totes les categories professionals sanitàries del Servei de Salut.

[Font: Conselleria de Salut. 19/03/2024]

[Foto: Universidad Internacional de Andalucía / Máster en Enfermería Nefrológica / CC BY-NC-ND 2.0]