Categoria: Formació continuada

Jornada organitzada per l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha inaugurat la II Jornada "IdISPa present i futur", organitzada per l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPa), acompanyada pel rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet; el director científic de l'IdISPa, Miquel Fiol, i la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Marga Frontera.

Durant la inauguració, la consellera ha destacat que "la recerca sanitària i biomèdica i la seva implementació en l'assistència ha proporcionat la base per a l'increïble progrés que han experimentat l'atenció sanitària i el nivell de salut de la població en les darreres dècades". Tots aquests avenços han repercutit en la qualitat de vida de la població.

Gómez també ha incidit en "la importància d'entendre que la recerca és una inversió, no una despesa". Per afrontar els nous reptes sanitaris amb garanties d'èxit es necessiten equips d'investigadors multidisciplinaris amb la capacitat d'abordar la complexitat dels problemes des de diferents perspectives, i precisament aquesta és una de les grans fortaleses de l'IdISPa, ha dit la consellera.

A la Jornada, a la que han assistit més de 120 persones, s'hi abordaren els reptes actuals en la recerca biomèdica i la captació i retenció de talent investigador. Aquest fòrum també presentarà una mostra de l'activitat que duen a terme els investigadors que formen part de l'Institut.

La conferència inaugural ha estat a càrrec del doctor Josep Manuel Menchón, director científic i cap del grup d'investigació de psiquiatria i salut mental de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge.

Així mateix, a la Jornada es presentaran les àrees científiques de l'IdISPa: bioenginyeria i cirurgia experimental; epidemiologia clínica i salut pública; malalties infeccioses i immunològiques; malalties metabòliques i nutrició; malalties respiratòries i cardiovasculars; neurociències, i oncohematologia. En aquestes àrees fan feina quasi 600 investigadors que actualment participen en els 55 grups de recerca

[Font: Conselleria de Salut. 26/11/2015 ]

[Foto: Conselleria de Salut]

Calendari de formació