Categoria: Formació continuada

Els zeladors de l'Hospital de Manacor realitzen un curs de posicionament en traumatologia i ginecologia a l'àrea quirúrgica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un grup de zeladors de l'Hospital de Manacor ha realitzat un curs teoricopràctic de 6 hores de durada sobre posicionament de pacients en intervencions quirúrgiques de ginecologia i traumatologia.

Aquest curs estava destinat, sobretot, al personal substitut per tal de subsanar les mancances tècniques. Es va decidir insistir en aquest tipus de posicionament, ja que una gran part de les urgències que es fan a l'àrea quirúrgica són d'aquestes dues especialitats, a part de cirurgia general i digestiva. La correcta col·locació dels camals i el coneixement de les peces de maquet necessàries per a aquest tipus de cirurgies són bàsiques per tal que els professionals sanitaris puguin realitzar un bon abordatge de les zones a intervenir.

Els docents van ser tres zeladors de l'àrea quirúrgica: Federico Molinero, Miquel Bover i Miquel Martí. El curs va consistir en una part teòrica i, sobretot, d'una altra de pràctica que va ocupar la majoria del temps, ja que és molt important en aquest tipus de col·locacions que els zeladors coneguin bé el material del qual disposa la unitat.

El curs va ser coordinat pel responsable de zeladors de l'àrea quirúrgica, Francesc Rosselló, amb la col·laboració de la supervisora de la unitat, Esperança Genovard, i la coordinadora de l'àrea, Antonia Cuerva.

[Font: Hospital de Manacor. 24/08/2016]

[Foto: Hospital de Manacor]

Calendari de formació