Categoria: Formació continuada

La III Jornada IdISPa se celebrarà a Son Espases els dies 7 i 8 de novembre de 2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La III Jornada IdISPa, organitzada per l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) i la Fundació d'Investigació Sanitària de les Illes Balears Ramon Llull (FISIB), se celebrarà els propers dies 7 i 8 de novembre de 2016 a la sala d'actes de l'Hospital Universitari Son Espases.

La Jornada començarà dilluns, dia 7 de novembre, a la tarda, amb la conferència inaugural, titulada "Futur de la Investigació Sanitària en Espanya", a càrrec de Carlos Segovia, responsable de la Unitat d'Acreditació d'Instituts d'Investigació Sanitària de l'Institut de Salut Carlos III.

Tot seguit, es presentaran els projectes destacats dels diferents grups de recerca de l'IdISPa de les àrees següents:  Bioenginyeria i Cirurgia Experimental, Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Malalties Infeccioses i Immunològiques, Malalties Metabòliques i Nutrició, Malalties Respiratòries i Cardiovasculars, Neurociències i Oncohematologia.

La III Jornada IdISPa continuarà dimarts, dia 8 de novembre, amb la conferència: "Efecte de la xaperonina CCT en la formació de fibres amiloides de Synucleïna, la proteïna responsable de la malaltia del Parkinson", per part de Begoña Sot, PhD, investigadora Ramón y Cajal de l'Institut Madrileny d'Estudis Avançats en Nanociència (IMDEA-Nanociència).

A més, aquesta Jornada comptarà amb un espai per a la presentació de les tesis doctorals de l'IdISPa, que tendrà lloc dimarts al matí.

Dia 8 també es faran les reunions d'Àrees Científiques de l'IdISPa, que continuaran a la tarda.

A continuació, es durà a terme la taula rodona "Ús de dades clíniques en recerca".

Finalment, Lina Badimón, directora de l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars i vicepresidenta de la Societat Europea de Cardiologia, farà la conferència de cloenda, titulada "El futur saludable de la medicina: avanços de la recerca en ciències mèdiques i traslacionals".

Programa de la III Jornada IdISPa.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Institut d'Investgació Sanitària de Palma. 19/10/2016]

[Foto: Infosalut]