Categoria: Formació continuada

Sessió de la Unitat d'Otologia al Servei de Pediatria de l'Hospital Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat divendres, 17 de novembre, es va celebrar una sessió conjunta dels serveis de Pediatria i Otorinolaringologia sobre el tema del cribratge neonatal a l'Hospital Son Llàtzer a la sala de reunions del Servei de Pediatria de Son Llàtzer.

La secció d'Otologia del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Son Llàtzer hi va participar amb la intervenció a càrrec del Dr. Carlos Magri, otorinolaringòleg del centre, sobre el cribratge neonatal de la hipoacúsia.

La hipoacúsia o sordesa és un problema que pot afectar tant als nins com als adults. Les repercussions són molt importants i discapacitants a nivell social, laboral i escolar en el cas dels nens, atès que afecten al seu aprenentatge. Sense una correcta audició no és possible desenvolupar un llenguatge correcte.

El Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Son Llàtzer té, des de fa anys, un programa integral de cribratge de la hipoacúsia neonatal, destinat a detectar problemes d'audició en nadons i lactants. En aquest programa hi estan integrats dos otorinolaringòlegs, el Dr. Alfonso Bonilla i el Dr. Carlos Magri, la logopeda Eulàlia Joan i el personal d'infermeria d'Otorinolaringologia i de Neuropediatria a càrrec de la Dra. Begoña d'Azua i la Dra. Cristina Díaz. Es tracta d'un treball en equip que permet detectar i tractar de forma primerenca i reeixida tots els nins amb algun tipus de discapacitat auditiva.

A tots els tractaments disponibles avui avui en dia, s'hi sumen les noves tecnologies i els avenços en dispositius, els quals ajuden en gran mesura a solucionar aquest tipus de dèficits i a aconseguir la plena integració dels infants en el seu entorn escolar i social amb un desenvolupament completament normal i satisfactori.

Presentació "Diagnósitco precoz de la hipoacusia infantil".

[Font: Hospital Son Llàtzer. Servei d'Otorinolaringologia]

[Foto: Carlos Magri]

Calendari de formació

Desembre   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31