Categoria: Formació continuada

S'han celebrat les I Jornades de Prostitució i Salut de Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els dies 30 i 31 de maig es van celebrar les I Jornades de Prostitució i Salut de Mallorca, organitzades pel Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) i Metges del Món, amb una participació al voltant d'un centenar de persones entre professionals sanitaris, sociosanitaris, etc.

Entre els objectius més importants, hi trobam el de generar un espai de reflexió conjunta sobre les circumstàncies socials i la salut de les persones en situació de prostitució i com millorar l'atenció sociosanitària que reben.

La realitat a Espanya situa en més de 45.000 les dones i nines víctimes de tracta amb fins d'explotació sexual o en situació de prostitució.

A la presentació de la Jornada, Araceli Navas, membre de la Junta de Govern del COIBA, va assenyalar que "les infermeres estem en primera línia de l'atenció a la dona, i les llevadores encara més, ja que les atenem durant tota la seva vida sexual i reproductiva". No obstant això, va lamentar que les professionals encara no comptin amb suficient formació i eines per poder ajudar les dones víctimes de prostitució.

Durant la Jornada es van realitzar diverses presentacions, com per exemple:

  • Una presentació sobre el VIH i les infeccions de transmissió sexual, a càrrec de Maria Peñaranda, internista de Son Espases.
  • Una exposició de la feina que realitza el Centre d'Atenció d'Infeccions de Transmissió Sexual (CAITS), a càrrec de Leire Gil, internista.
  • Una ponència sobre Atenció Ginecològica i Prostitució, amb la intervenció de Miguel Reyero, ginecòleg de Son Espases, i Inmaculada Més, infermera voluntària de Metges del Món.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears. 30/05/2017]

[Foto: COIBA]

Què en diu la premsa
*02/06/2017 noudiari.es - El Hospital Can Misses aborda el tema de la prostitución con una exposición y varias charlas.
*31/05/2017 noticiasmallorca.es - Un centenar de personas participan en un debate sobre prostitución y salud.

Calendari de formació