Categoria: Formació continuada

28 professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera assisteixen a un curs de lactància materna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

28 professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, tant d'Atenció Primària com d'Atenció Hospitalària, han assistit a un curs de lactància materna per millorar l'atenció en situacions especials.

Actualitzar els coneixements i dotar d'eines als professionals que s'encarreguen de l'atenció a la lactància materna ha estat l'objectiu del curs que han impartit durant tres dies a l'Hospital Can Misses, la Dra. Carmela Baeza i Belén Abarca, infermera de Pediatria. Ambdues consultores de lactància materna certificada per l'International Board Certified Lactation Consultant. Aquesta activitat formativa ha estat organitzada per la Comissió de lactància de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Entre els assistents hi havia pediatres, infermeres, auxiliars d'infermeria i comares, els quals s'han format en l'atenció de situacions especials en què es troben els professionals durant el procés de la lactància materna, com són el maneig del lactant amb dificultats de succió, l'anquiloglòssia o llengua ancorada (un trastorn congènit present entre el 2,8 % dels infants en el món, caracteritzat per un fre lingual anormalment curt i diferents graus d'incapacitat d'ús de la llengua segons la classificació del fre), diferents tipus d'alteracions de la succió, maneig de la hipogalàctia (la secreció làctia insuficient), el lactant que no guanya pes i indicacions de suplementació.

Els assistents també han actualitzat coneixements en la patologia de la mama i del mugró, abscessos, mastitis, variacions anatòmiques, esquerdes i dolor durant la lactància.

El curs ha tingut un enfocament teoricopràctic i  els alumnes han efectuat sessions pràctiques amb mares lactants a la Unitat de Maternitat de l'Hospital Can Misses.

Formació a formadors

La formació d'aquest grup de 28 professionals té com a objectiu que es converteixin en formadors en els seus serveis, unitats o centres de salut, i així augmentar la repercussió d'aquesta iniciativa de la Comissió de lactància.

Per a la Dra. Carmela Baeza, "una de les dificultats que es donen en la lactància materna és l'escassa formació als professionals durant la carrera i la seva preparació. L'objectiu d'aquest curs és dotar d'eines, principalment pràctiques, perquè pediatres, infermeres, auxiliars i comares puguin ajudar a les mares i nadons amb dificultats en la lactància materna".

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 24/11/2017]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]