Categoria: Formació continuada

Son Espases acull el primer curs de Suport Vital Avançat en Cirurgia Cardíaca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases ha acollit, recentment, el primer curs de Suport Vital Avançat en Cirurgia Cardíaca (SVAC), que s'emmarca entre les activitats docents del Pla Nacional de RCP per al 2018, gràcies a l'acord signat entre la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) i CALS UK.

El curs SVAC (CALS) permet una formació específica en el protocol d’aturada cardíaca i complicacions postquirúrgiques del pacient postoperat de cirurgia cardíaca, seguint les recomanacions de l’European Resuscitation Council i de la Societat Europea de Cirurgia Cardiotoràcica.

Durant els dos dies, 20 i 21 d'abril de 2018, que va durar el curs, es formaren 17 instructors procedents dels hospitals que han estat acreditats com els primers centres d'excel·lència CALS: Hospital Universitari Son Espases (Palma), Hospital Universitari Reina Sofía (Còrdova), Hospital General Universitario Virgen de la Arrixaca (Múrcia), Hospital Universitari Vall d’Hebron (Barcelona), Complejo Hospitalario Universitario de Navarra (Pamplona) i Hospital Universitario de Canarias (Tenerife).

Aquests professionals ja són instructors de Suport Vital Avançat del PNRCP, tenen una àmplia experiència docent i desenvolupen l’activitat assistencial en unitats de vigilància intensiva especialitzades en el postoperatori de cirurgia cardíaca. Cadascun d'ells va realitzar el curs de proveïdor i d’instructor CALS.

Aquests centres d'excel·lència i els seus instructors seran els encarregats d'oferir i de fer els cursos específics de SVAC (CALS) a Espanya per al personal mèdic i d'infermeria de les unitats de postoperatori de cirurgia cardíaca que ho sol·liciti, bé a través de la SEMICYUC o de la pàgina web CALS Espanya.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 03/05/2018]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]