Categoria: Formació continuada

La Comissió de Catàstrofes de Son Espases ofereix un mòdul informatiu en línia per donar a conèixer el Pla d'actuació a tots els professionals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Catàstrofes de l'Hospital Universitari Son Espases ha dissenyat un mòdul informatiu en línia per donar a conèixer el Pla de Catàstrofes Exernes de l’Hospital, ja que és important que tots els professionals coneguin les pautes bàsiques d’actuació.

Les situacions de catàstrofes són, generalment, una realitat inevitable i impredictible. La posada en marxa de mesures de seguretat i d’organització poden, en canvi, pal·liar-ne les conseqüències.

L’objectiu d'un Pla de Catàstrofes Externes és garantir una actuació òptima, estandarditzada i simplificada al màxim per fer més eficaç i fluïda l’atenció. A més, és necessària la classificació o el triatge de les persones afectades per aconseguir el màxim benefici per al major nombre de pacients.

Habitualment, les prioritats de tractament no estan dictades, en el cas d’una catàstrofe, per la gravetat de les lesions, sinó per la possibilitat de supervivència. En aquest sentit, la màxima que s’ha de seguir és atendre el major nombre de persones afectades amb possibilitats de supervivència.

Pla de resposta i atenció hospitalària davant catàstrofes externes de l'Hospital Universitari Son Espases

El Pla de resposta i atenció hospitalària davant catàstrofes externes (DL PM 390-2018) ha estat elaborat per B. Comas, president de la Comissió de Catàstrofes i cap del Servei d’Urgències; O. Bonnín, secretària de la Comissió de Catàstrofes i de la Unitat de Qualitat; J. Pomar, director gerent; J. Murillas, director mèdic; J. M. Gavala, director d’Infermeria; J. Lladó, director de Gestió; J. C. González, responsable del Gabinet de Comunicació; C. Roca, cap del Servei d’Atenció a l’Usuari; M. Torres, coordinadora de Qualitat; A. Ponce, responsable de Seguretat; A. Sampol, coordinadora del Servei d’Hematologia i Hemoteràpia; C. Ballester, facultatiu del Servei d’Hematologia i Hemoteràpia; F. Ferrés, cap de Secció d’Urgències Pediàtriques; N. Gilabert, facultatiu d’Urgències Pediàtriques; V. Perna, coordinador mèdic de Quiròfans; C. Mora, cap del Servei d’Anestesiologia i Reanimació; J. C. de Carlos, cap de Secció d'UCI de Pediatria; J. Velasco, cap del Servei d’UCI Adults; J. Homar, facultatiu del Servei d’UCI Adults; C. Sánchez, supervisor d’Àrea d’Urgències i UCI; M. Guerra, supervisor d’Urgències Adults; C. Roca, coordinador d’Urgències Adults; M. Anguiano, supervisora d’Àrea Maternoinfantil; M. Botella, supervisor d’Àrea de Quiròfans; J. A. Robles, cap de Personal Subaltern; J. Moll, cap de Secció del Gabinet Tècnic de Prevenció de Riscos Laborals; N. Pau, Tecnologies i Sistemes d’Informació; J. Niell, Tecnologies i Sistemes d’Informació; M. Collantes, cap de Telefonia; M. Garau, Serveis Generals i A. Izquierdo, cap del Servei d’Admissió. Tots ells membres de la Comissió de Catàstrofes de l'Hospital Universitari Son Espases.

Podeu consultar aquest document des de l'apartat "Manuals i Guies" de la pàgina web de l'Hospital Universitari Son Espases (en català i en castellà).

Accés al mòdul formatiu: Pla de catàstrofes externes

Per accedir al mòdul de formació en línia, cal que us identifiqueu amb les vostres claus S a través d’aquest enllaç: https://formacio.ssib.es/login/index.php (S'han sol·licitat crèdits de formació continuada)

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 11/04/2018]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Calendari de formació

Agost   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31