Categoria: Formació continuada

L'Hospital Mateu Orfila acull la IV Jornada d'Investigació d'Infermeria de l’Àrea de Salut de Menorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Divendres 11 de maig, es va celebrar a l'Hospital Mateu Orfila la IV Jornada d’Investigació d’Infermeria de l’Àrea de Salut de Menorca. És una iniciativa del Grup de Recerca d’Infermeria de Menorca (GIINM), que enguany va tenir com a lema "Fent recerca. Pòsters, idees, resums, comunicacions, congressos, projectes...".

La Jornada, dirigida a professionals i estudiants d’infermeria, va començar a les 9 hores amb l’acte d’inauguració a càrrec del gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez, i de la directora d’Infermeria, Bárbara Duque.

El programa de la Jornada va constar de tres ponències:

- "El paciente activo en la Escuela Madrileña de Salud", a càrrec de Pedro Soriano Martín, tècnic de la Subdirecció General d’Humanització de Escuela Madrileña de Salud, fundador del projecte FFpaciente & Blogs sanitarios i vocal de l’Associació d’Investigadors en eSalut d’Espanya.
- "Implementación de Journal Club en el turno de noche. Potenciar la investigación", a càrrec de Miquel Ángel Fernández Caballero, diplomat universitari en infermeria i coordinador assistencial de l’Àrea d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona.
- "Institut d’Investigació Sanitària Balear (IdISBa)", a càrrec de Margalida Frontera Borrueco, directora general d’Acreditació, Docència i Investigació en Salut del Govern de les Illes Balears.

A les 12 hores es va fer la presentació dels treballs que optaven al premi del III Concurs de Projectes d’Innovació d’Infermeria i, just després, va començar un bloc de set comunicacions a càrrec de diferents professionals d’infermeria de l’Àrea de Salut de Menorca i de la coordinadora del centre Santa Rita de Ciutadella.

El programa va continuar el capvespre amb una ponència sobre els avenços que s’estan fent en els grups BPSO de peu diabètic, ostomies, accessos vasculars i lactància materna i va acabar amb la presentació de nou pòsters i el lliurament de premis.

Raquel Candil, infermera de la planta d'hospitalització de Medicina Interna de l'Hospital Mateu Orfila, va ser la guanyadora del III Concurs de Projectes d’Innovació d’Infermeria, pel seu projecte titulat "Educació infermera en el maneig d’inhaladors en hospitalització. Creació d’un checklist".

Tot seguit, podeu veure un vídeo que resumeix en imatges la Jornada.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Àrea de Salut de Menorca. 09/05/2018]

[Fotos: Àrea de Salut de Menorca / BPSO MENORCA]

[Vídeo: Puri Luna]

Notícies relacionades a Infosalut
*29/05/2018 - Raquel Candil guanya el III Concurs de Projectes d’Innovació d’Infermeria de l'Àrea de Salut de Menorca.

Calendari de formació

Mai   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31