Categoria: Formació continuada

Curs d'estiu sobre avanços mèdics i actualitat jurídica a la UIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears (UIB) presenta el curs d’estiu denominat La palpitant actualitat jurídica dels avanços mèdics, que es durà a terme els dies 9, 10 i 19 de juliol de 2018 a la sala d'actes de Ca n’Oleo (c/ L'Almudaina, 4, de Palma).

Objectius

El curs respon a la iniciativa d'abordar les novetats i els temes d'interès en Dret Sanitari, i pretén ser un punt de trobada per a estudiants, professionals, pacients i ciutadans interessats en els apassionants reptes que la Medicina planteja al Dret.

Temàtica

La temàtica d'aquest curs centrarà el Dret Sanitari en un futur immediat: el nou barem sanitari des dels ulls d'un forense i d'una jurista; l'assistència sanitària transfronterera; la gestació subrogada i la reproducció assistida; l'homeopatia i el seu règim jurídic; el test genètic directe al consumidor; el big data sanitari i la nova normativa de protecció de dades de caràcter personal; els menors i la vacunes; les franquícies en el sector sanitari; la inseguretat jurídica en la responsabilitat sanitària; el diferent tractament segons la jurisdicció de l'error diagnòstic i del diagnòstic tardà; la medicina forense a la llum dels últims casos mediàtics; els efectes de la falta d'informació al pacient; la humanització en salut 3.0; la legalització de l'ajuda a morir i una reflexió antropològica entorn a la mort.

Destinataris

Estudiants, professionals, pacients i interessats en general en la perspectiva ètico-jurídica dels avanços mèdics.

Altres dades d'interès

La matrícula està oberta i les places són limitades. Inscripcions obertes fins al 15 de juny!

Trobareu més informació en aquest enllaç. Igualment, us podeu sol·licitar més informació a Cristina Gil Membrado: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Formulari de matrícula.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Universitat de les Illes Balears. Facultat de Dret]

[Foto: Infosalut]