Categoria: Formació continuada

S’ha celebrat el 63 Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitàlaria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), organització científica, privada, professional i sense ànim de lucre, ha celebrat el 63 Congrés Nacional de la SEFH en el Palau Municipal de Congressos de Palma, sota el lema "la salut ens mou".

Hi van assistir uns 1.400 congressistes, nacionals i internacionals, i es van fer més de 250 ponències en format de conferències, taules rodones, xerrades i tallers.

L'obertura va estar presidida per la consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora general de la Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, Patricia Lacruz, així com pels doctors Pere Ventayol, Olga Delgado i Miguel Ángel Calleja.

El Dr. Calleja va posar de manifest, entre altres aspectes, la seva aposta per una innovació sostenible i uns medicaments millors, més eficaços i segurs.

El Dr. Pere Ventayol, president del Comitè del Congrés, va destacar que "aquest Congrés vol ser un Congrés diferent, que sigui una experiència en el qual el lema "la salut ens mou" no es quedi en unes meres paraules, sinó que es converteixi en realitat. També es va referir a l'aplicació "cuentapasos", amb la qual establir reptes saludables de competitivitat, poder acudir al congrés amb bicicleta, la ruta de la salut, el Solmáforo, el vestit d'edat, etc."

Per la seva banda, la Dra. Olga Delgado, coordinadora científica, va subratllar alguns aspectes, com ara que "el programa científic ha cobert tots els objectius que ens marquem, hem inclòs totes les idees que vam establir com a bàsiques i els ponents són els millors a les seves àrees, totes persones de referència. Ja només ens queda la fase d'execució".

El president de la SEFH va ressaltar, entre altres coses, que “al Congrés es va posar de manifest el full de ruta per al nou FH, aliat en la innovació terapèutica de qualitat”. També es van exposar, algunes prioritats com “reduir la toxicitat dels tractaments, liderant les noves teràpies com CAR-T, teràpies cel·lulars i gèniques i treballant en equip amb altres especialitats. Així mateix va comentar que “anem a presentar els principals projectes de la SEFH com el pla d'humanització, pla de recerca i de formació”.

El Projecte BRAIN

El Dr. Rafael Yuste, neurobióleg espanyol, professor de Biologia i director del Neurotechnology Center de la Universitat de Columbia a Nova York, va ser l'encarregat de la ponència d'inauguració sobre el projecte BRAIN, del qual n'és creador, i les noves neurotecnologiesi les seves implicacions per a la medicina, la ciència i la societat. L'objectiu d'aquest projecte és desenvolupar tècniques noves per poder mapejar l'activitat dels circuits neuronals en el cervell.

[Font: Societat Espanyola de Farmàcia Hospitàlaria. 09/11/2018]

[Foto: Societat Espanyola de Farmàcia Hospitàlaria]