Categoria: Formació continuada

L'IB-Salut forma als professionals del 061 en les noves tècniques per afrontar conductes suïcides

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha impartit cursos a trenta-cinc professionals dels equips assistencials i del Centre Coordinador d’Urgències Mèdiques del SAMU-061 en les noves tècniques per afrontar casos de conductes suïcides. Aquesta formació pretén, d’una banda, dotar-los d’eines útils per manejar adequadament les intervencions relacionades amb la ideació suïcida o l’intent de suïcidi i, d’altra, aprendre a gestionar les pròpies emocions generades durant aquestes intervencions tan delicades i que requereixen un nivell alt de responsabilitat. Els cursos, impartits els dies 19, 26 i 28 han estat organitzats per l’Observatori del Suïcidi del Servei de Salut.

Un dels aspectes més innovadors de la formació ha estat la metodologia emprada utilitzant tècniques de simulació a les dependències del 061. S’ha disposat de sales que recreen diversos ambients (es pot recrear tant un domicili, com l’interior d’una ambulància, una sala mèdica, la central telefònica, etc.), equipades amb càmeres i micròfons perquè la resta d'alumnes pugui visionar les simulacions en directe des d'una altra sala. També hi han participat actors voluntaris (entrenats prèviament) per recrear situacions com si fossin reals.

Ara fa un any que es va crear l’Observatori del Suïcidi de les Illes Balears. Entre les seves funcions hi ha la d’aconseguir que, a les Illes Balears, les persones que manifestin voluntat o hagin comès un acte suïcida —i els seus familiars— rebin una atenció proactiva, resolutiva, adequada, eficient i satisfactòria en qualsevol moment i amb la intensitat que necessitin.

[Font: Conselleria de Salut. 28/11/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*27/12/2017 - La Conselleria de Salut posa en marxa l'Observatori del Suïcidi.