Categoria: Formació continuada

50 professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es formen en el maneig, avaluació i deteccio de la conducta suïcida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7217L'Hospital Can Misses va acollir el dia 3 de desembre de 2018 el curs d'avaluació, detecció i maneig de la conducta suïcida de la població general i dels grups de risc dirigit a professionals d'atenció primària, atenció hospitalària i emergències.

El curs impartit per Nicole Haber, responsable de l'Observatori del Suïcidi, junt amb les docents Claire Teijeira, psiquiatra, i Elena García, psicòloga clínica, ambdues membres del Servei d'Atenció al Pacient Suïcida (APS) de l'Hospital Comarcal d'Inca i Màster en Conducta Suïcida de la Universitat Pablo d'Olavide de Sevilla.

50 professionals sanitaris varen assistir a aquest primer curs que tendrà una segona edició a principis de 2019 donada la gran acceptació obtinguda per part dels professionals. En ell s'han tractat temes com a les morts invisibles i les dades epidemiològiques, els mites sobre la persona amb ideació suïcida i l'etiologia de la conducta suïcida, a més dels factors psicobiològics relacionats amb la conducta suïcida, factors de risc i de protecció i senyals d'alarma.

Balears va contabilitzar 92 suïcidis durant l'any 2016, el arrer anys del qual es tenen dades recollides, la qual cosa suposa 1 suïcidi cada 4 dies. Per a Nicole Haber "tots podem fer alguna cosa en la prevenció del suïcidi, no només dels professionals sanitaris, facilitar que es xerri és la major de les prevencions que podem realitzar, només escoltar i transmetre comprensió i fer que ens senti al seu costat pot evitar suïcidis. S'ha demostrat que demanar prevé".

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 3/12/2018]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]