Categoria: Formació continuada

El personal mèdic d'atenció primària podrà fer ecografies als centres de salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ja ha començat el procés de formació del personal mèdic de l’atenció primària en la tècnica ecogràfica per mitjà de diversos cursos, que s’han impartit a Mallorca (14 i 15 de febrer) i al Centre de Salut Vila (26 d’abril) i al Centre de Salut Sant Antoni de Portmany (27 d’abril). La formació ha estat a càrrec del Dr. Josep Corcoll, expert en ecografia i metge d’atenció primària de Mallorca.

De moment ja s’han format quinze metges, però la formació continuarà durant aquest any i l’any vinent amb l’objectiu de formar el major nombre possible de metges de família en aquesta tècnica per tal de proporcionar-los més autonomia i eines que els ampliïn la capacitat diagnòstica, amb la finalitat d’instaurar el diagnòstic precoç, clau en l’estudi i el tractament de nombrosos processos patològics.

Per això, des de l’abril de 2018 es disposa de vuit ecògrafs d’última generació de la marca Siemens NX2 Acuson, que té un sistema d’escaneig intel·ligent que proporciona una qualitat d’imatge òptima i utilitza un sistema d’ultrasò dissenyat perquè serveixi a una àmplia gamma d’aplicacions clíniques. La inversió per a aquesta incorporació tecnològica ha ascendit a 128.984 €.

Actualment, tots els centres de salut d’atenció primària d’Eivissa i Formentera ja compten amb personal mèdic format en la tècnica ecogràfica, llevat del Centre de Salut de Sant Josep de Sa Talaia, que ho farà pròximament.

Els següents cursos formatius es realitzaran els dies 16 i 17 de maig a Mallorca.

Segons la directora d’Atenció Primària de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Violeta Vega, “es tracta d’un gran avenç en la capacitat diagnòstica de l’atenció primària, una important inversió tecnològica que tindrà una repercussió directa en la salut de les persones.”

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 06/05/2019]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]