Categoria: Formació especialitzada

Un total de 2.726 metges es presenten a l'última prova d'accés excepcional al títol de metge especialista en medicina de família

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les proves d'avaluació de la competència professional previstes en el procediment excepcional d'accés al títol de metge especialista en medicina familiar i comunitària, en la seva edició corresponent al 2014, se celebraran el pròxim diumenge 30 de març de 2014, a les 10.00 h, a les seus situades a Fuenlabrada (Madrid), Barcelona i Sevilla.

La prova combinarà quatre tipus distints de formats d'avaluació i en la seva elaboració i configuració final, el comitè coordinador ha estat assistit per membres de la Comissió Nacional de l'Especialitat i per diversos experts en valoració de competències, membres de les tres societats científiques de Medicina Familiar i Comunitària.

En conjunt, la prova consta de 122 preguntes i té una durada de 3 hores i mitja:

  • 3 simulacions escèniques virtuals, exposades mitjançant vídeos, sobre els quals s’avaluaran 38 preguntes.
  • 60 preguntes amb resposta d'elecció múltiple, amb o sense imatges associades.
  • 4 casos clínics simulats, cadascun amb 3 preguntes amb resposta d'elecció múltiple.
  • 3 casos clínics amb qüestionaris de raonament clínic (script concordance test), cada quatre preguntes basades en hipòtesis clíniques.

En haver finalitzat el termini de presentació de sol·licituds d'admissió dels candidats al títol (30 de maig de 2013), la prova prevista el pròxim diumenge constitueix la darrera prova destinada a un volum significatiu d'aspirants en el marc d'aquest procediment excepcional, sense perjudici dels drets d'aquells aspirants que en aquesta convocatòria siguin qualificats com a "no aptes", a ser convocats a una segona i darrera prova.

La seu de la prova per als 35 aspirants de les Illes Balears serà la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona.

[Font: Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.  28/03/2014]

Notícies relacionades a Infosalut
*08/04/2014 - El Ministeri de Sanitat corregeix el lloc de l'examen de metge especialista en Medinina Familiar i Comunitària per als aspirants de Balears
*21/02/2014 - La DGOP ha publicat en el BOE la resolució sobre la prova per a l'obtenció del títol de metge especialista en Medicina Familiar i Comunitari