Categoria: Formació especialitzada

Catorze comares acaben la formació en l'especialitat d'obstetrícia i ginecologia a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha presidit l’acte de graduació de l’onzena promoció de la Unitat Docent de Comares de les Illes Balears, que han acabat la formació en l’especialitat d’obstetrícia i ginecologia. A l’acte, també hi han assistit el director general de Salut Pública, Rafael Santiso, i la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell.

Un total de catorze comares han acabat la formació d’especialistes en infermeria obstètrica i ginecològica a les Illes Balears. Cal recordar que, com en anys anteriors, la part teòrica ha anat a càrrec de la Unitat Docent de Comares de la Conselleria de Salut, i les pràctiques s’han fet als hospitals públics de Manacor, Son Llàtzer, Son Espases, Inca, Can Misses, i als centres d’Atenció Primària de les Illes Balears.

Després de la presentació, a càrrec de la cap d’estudis de la Unitat Docent de Comares, Isabel Cascales, hi han intervengut com a representants de les comares que es graduen María Jesús Zabalegui i Joana Prieto, que posteriorment han presentat un vídeo sobre la tasca que les comares duen a terme. Com a cloenda de l’acte, el conseller ha lliurat els diplomes a les noves comares, juntament amb el director general de Salut Pública i la gerent de l’Hospital.

El programa de formació dura dos anys i està dividit en dos cursos de 1.800 hores. Durant aquesta etapa reben formació i presten servei a les unitats de parts, nounats, gestants de risc, fisiopatologia fetal i ginecologia i obstetrícia en l’àmbit hospitalari. Pel que fa als centres de salut, s’hi formen en les àrees de control prenatal, educació maternal, ginecologia i obstetrícia, planificació familiar, diagnòstic precoç de càncer ginecològic i de mama, menopausa i programes de salut sexual i reproductiva. Les competències de les comares es desenvolupen en els àmbits hospitalari i de l’atenció primària i se centren en l’assistència a les dones durant el cicle reproductiu amb el suport dels mitjans clínics i tècnics adients. També s’ocupen d’atendre els nounats sans fins al vint-i-vuitè dia de vida i de promoure activitats de prevenció de la salut reproductiva i sexual de les dones des de l’adolescència fins a la menopausa.

[Font: Hospital de Manacor. 09/05/2014]