Categoria: Formació especialitzada

Una cinquantena d’estudiants assisteixen a Son Espases a una jornada de portes obertes per a futurs residents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu de la Jornada és oferir informació als futurs residents sobre les característiques de l’Hospital orientades a la seva formació docent.

Una cinquantena d’estudiants de la branca de Ciències de la Salut han assistit a una Jornada de Portes Obertes per a futurs residents a l’Hospital Universitari Son Espases. L’objectiu de la Jornada —organitzada per la Comissió de Docència de l’Hospital— és donar a conèixer l’oferta de places de l’hospital de referència de les Illes Balears per a interns residents de les especialitats de biologia, farmàcia, infermeria, medicina i química.

Enguany, Son Espases oferirà 57 places per a residents, una xifra que ha anat augmentant de manera progressiva en els darrers anys. Actualment, a la Unitat Docent de Son Espases hi ha 224 residents fent la seva formació especialitzada.

Durant la Jornada, s'ha explicat als estudiants les característiques i les instal·lacions de l’Hospital, les especialitats acreditades a hores d'ara i l’oferta docent de postgrau.

També s'ha fet esment al Programa Formatiu i a l’avaluació formativa que es fa durant els anys de formació. Els assistents han tingut l’oportunitat de conversar directament amb els tutors i amb residents que en l'actualitat estan fent la seva formació especialitzada a Son Espases i de plantejar-los els seus dubtes i inquietuds. Fins i tot, alguns d’ells han visitat els diferents serveis acompanyats de tutors i residents.

Pel que fa a la Facultat de Medicina, enguany oferirà 9 places més en el primer curs i arribarà a les 69. A les Illes ja hi ha 12 unitats docents i cada any s'augmenta el nombre de places de residents.

Ara com ara, l’Hospital Universitari Son Espases té 40 especialitats acreditades: anàlisis clíniques, anatomia patològica, anestèsia i reanimació, angiologia i cirurgia vascular, aparell digestiu, cardiologia, cirurgia cardíaca, cirurgia general, cirurgia oral i maxil·lofacial, cirurgia ortopèdica i traumatologia, cirurgia pediàtrica, cirurgia plàstica, cirurgia toràcica, dermatologia, endocrinologia i nutrició, farmàcia hospitalària, hematologia i hemoteràpia, immunologia, medicina intensiva, medicina interna, medicina nuclear, medicina preventiva, microbiologia, nefrologia, neurocirurgia, neurologia, obstetrícia i ginecologia, oftalmologia, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, otorrinolaringologia, pediatria, psiquiatria, pneumologia, radiodiagnòstic, radiofarmàcia, radiofísica, rehabilitació i urologia.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/03/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Calendari de formació

Juny   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30