Categoria: Formació especialitzada

La consellera de Salut ha intervingut en les III Jornades de Tutors de Formació Sanitària Especialitzada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha intervingut en les III Jornades de Tutors de Formació Sanitària Especialitzada, que s'han celebrat els dies 18 i 19 d'octubre de 2016 a la seu de l'Escola Balear d'Administració Pública de les Illes Balears (EBAP).

Gómez ha destacat la importància de la figura del tutor de residents i ha remarcat que el Govern elabora un decret per regular i desenvolupar la formació sanitària de les Illes Balears amb l'objectiu d'assegurar un sistema sanitari excel·lent. Així ho ha manifestat durant la seva intervenció en aquestes III Jornades que ha organitzat la Direcció General d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, juntament amb l'EBAP.

Les Jornades, que responen a una demanda específica dels professionals, suposen un punt de trobada entre els tutors de diferents centres per posar en comú la manera d'exercir la tutoria en cada unitat docent acreditada de les Illes Balears. Els assistents han participat en quatre tallers que els ajudaran a desenvolupar eines que han de fer servir cada dia en la relació habitual amb els seus residents.

Així, a més dels coneixements relacionats directament amb la seva especialitat, els tutors han de saber motivar, han de promoure la comunicació positiva, han de practicar el feedback constructiu, avaluar de manera objectiva i han de ser capaços de construir relacions professionals mitjançant la tecnologia 2.0. Aquestes són eines per al desenvolupament de les quals no sempre han rebut formació específica.

A les Jornades també s'ha presentat l'Esborrany de decret de formació sanitària especialitzada de les Illes Balears, amb el qual es vol regular i desenvolupar el sistema de formació en aquest àmbit, amb l'objectiu d'assegurar una preparació excel·lent del personal resident. Això contribuirà a millorar el sistema sanitari i la salut de la població.

Gómez ha recalcat que la figura del tutor és primordial i ha insistit que una de les finalitats del decret és "definir els procediments d'acreditació i de nomenament dels tutors, i dotar aquesta tasca de reconeixement i d'incentiu".

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Conselleria de Salut. 19/10/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]