Categoria: Formació especialitzada

136 residents comencen la formació especialitzada als centres sanitaris públics de Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; la subdirectora d'Atenció primària i emergències extrahospitalàries, Rosa Duro, i el gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, han donat la benvinguda als 136 residents que comencen la formació especialitzada als hospitals públics i als centres de salut d'atenció primària de les Illes Balears, en un acte que ha tengut lloc a l'hospital de referència.

Dels 136 residents, n'hi ha 103 de medicina, 24 d'infermeria, 4 de farmàcia, 2 de psicologia, 1 de biologia, 1 de química i 1 de radiofísica. Durant els anys vinents es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada.

Distribuïts per illes, 123 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 9 a Eivissa, i 4 a Menorca. L'Hospital Universitari Son Espases n'acollirà 46; l'Hospital Son Llàtzer, 15; l'Hospital de Manacor, 1, i l'Hospital Can Misses, 1. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i l'atenció primària.

Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública. Segons l'especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació, mentre que els d'infermeria n'hauran de fer dos.

Els residents es formaran a les unitats docents de l'Hospital Universitari Son Espases, de l'Hospital Son Llàtzer, de l'Hospital de Manacor, de l'Hospital Can Misses, d'Atenció Familiar i Comunitària, de Salut Mental, de Comares, de Pediatria, de Medicina Familiar i Comunitària de Menorca i de Medicina Familiar i Comunitària d'Eivissa.

L'acreditació de places a les Illes Balears continua creixent, ja que enguany s'han acreditat dues noves places d'especialistes, la d'anatomia patològica a Son Llàtzer, i la de cirurgia plàstica, estètica i reparadora a Son Espases.

Per a la incorporació de residents el 2018 està previst sol·licitar 151 places d'especialistes en formació.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 29/05/2017]

[Foto: IB-Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*06/06/2017 - 46 residents inicien la formació especialitzada a l'Hospital Universitari Son Espases.
*05/06/2017 - Metges i comares residents han estat rebuts per la direcció de l'Hospital de Manacor.

*03/06/2017 Diario de Mallorca - Jóvenes médicos en periodo de formación.
31/05/2017 Diario de Mallorca - Savia nueva para el Servei de Salut.