Categoria: Formació especialitzada

Tretze comares han completat la formació en l'especialitat d'obstetrícia i ginecologia a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, ha presidit l'acte de graduació de la 13a promoció de la Unitat Docent de Comares de les Illes Balears, a la sala d'actes de l'Hospital Comarcal d'Inca. Les comares han completat la formació en l'especialitat d'obstetrícia i ginecologia. A l'acte també ha assistit la gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Soledad Gallardo, i la directora d'infermeria, Concepción Zaforteza.

Un total de tretze comares han acabat la formació d'especialistes en infermeria obstètrica i ginecològica a les Illes Balears. Cal recordar que, com en anys anteriors, la part teòrica ha estat impartida per la Unitat Docent de Comares de la Conselleria de Salut, mentre que les pràctiques s'han fet als hospitals públics de Manacor, Son Llàtzer, Son Espases, Inca i Can Misses i als centres d'atenció primària d'arreu de les Illes Balears.

Després de la presentació, a càrrec de la cap d'estudis de la Unitat Docent de Comares, Isabel Cascales, han participat Sara Bareas i José Roberto Cabrera, com a representants de les comares que es graduaven, i al final de la intervenció han presentat una cançó dedicada a la professió de comare. Per cloure l'acte, el director general i la gerent de l'Hospital han lliurat els diplomes a les noves comares.

El programa de formació dura dos anys, dividits en dos cursos de 1.400 hores. Durant aquesta etapa reben formació i presten servei a les unitats de parts, nounats, gestants de risc, fisiopatologia fetal i ginecologia i obstetrícia en l'àmbit hospitalari. I als centres de salut d'atenció primària es formen en les àrees de control prenatal, educació maternal, ginecologia i obstetrícia, planificació familiar, diagnòstic precoç dels càncers ginecològic i de mama, menopausa i programes de salut sexual i reproductiva.

Les competències de les comares es desenvolupen en els àmbits hospitalari i de l'atenció primària i se centren en l'assistència a les dones durant el cicle reproductiu amb el suport dels mitjans clínics i tècnics adients. També s'ocupen d'atendre els nounats sans fins al 28è dia de vida i de promoure activitats de prevenció de la salut reproductiva i sexual de les dones des de l'adolescència fins a la menopausa.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 19/05/2017]

[Foto: IB-Salut]

*19/05/2017 gentedigital.es - Un total de 13 matronas completan la especialidad en obstetricia y ginecología en Baleares.
*19/05/2017 Última Hora - Un total de 13 matronas completan la especialidad en obstetricia y ginecología en Baleares.