Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Projecte de la inversió de les obres de l’antic Son Dureta i de l’Hospital d’Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat el projecte de la inversió declarada d’interès autonòmic de les obres de l’antic Son Dureta i de l’Hospital Comarcal d’Inca. Es tracta de les obres d’ampliació del Servei d’Urgències, de Rehabilitació i de l’UCI de l’Hospital Comarcal d’Inca i les intervencions previstes en el recinte de l’antic Hospital Son Dureta.

El passat febrer, el Consell de Govern va declarar inversió d’interès autonòmic les intervencions previstes en el recinte de l’antic Hospital Son Dureta. D’acord amb el que disposa l’article 8.4 del Decret llei 1/2018, es va trametre el projecte d’obra i la sol·licitud d’informe corresponent a l’Ajuntament de Palma. Es va procedir de la mateixa manera amb el projecte d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca, per sol·licitar l’informe preceptiu al consistori inquer. El mes de març es va obrir el tràmit d’exposició pública i, una vegada transcorregut el termini d’al·legacions que estableix la normativa, correspon al Consell de Govern aprovar els dos projectes d’obra.

Son Dureta

  • El nou complex sociosanitari que es construirà al recinte de Son Dureta oferirà 542 llits hospitalaris en habitacions dissenyades especialment per garantir el benestar dels pacients mentre hi estiguin ingressats. Durant l’estada, rebran tractaments i cures dirigides especialment a estabilitzar la malaltia, rebre sessions de rehabilitació i recuperar l’autonomia personal.
  • Conforme al Pla Funcional d’Usos del Recinte de Son Dureta, el Servei de Salut pretén engegar en aquestes instal·lacions un complex sociosanitari de referència per als sectors de Ponent i Migjorn de Mallorca, per a la qual cosa es dotaran diversos edificis per instal·lar-hi un hospital de cures especials (estada llarga, amb 242 llits); un centre de salut i SUAP; una àrea assistencial; un hospital d’estada mitjana, amb 300 llits; una àrea de docència; una unitat de demència, amb 30 llits; una central d’equips de suport d’assistència domiciliària; un banc de sang i teixits, i diversos espais multifuncionals.

Ampliació del Servei d’Urgències d’Inca

  • El projecte de lHospital Comarcal d’Inca suposa l’ampliació i la reforma del Servei d’Urgències, de la Unitat de Crítics i de Rehabilitació. El nou Servei d’Urgències disposarà de 39 places, 7 butaques i 6 llocs a la Unitat d’Estada Curta (UEC).
  • La nova UCI tindrà una capacitat de set llits més un de flotant. Abans de la pandèmia de la COVID-19, l’Hospital Comarcal d’Inca només disposava de quatre llits UCI. Actualment, i de manera provisional, en té sis més dos de flotants. Després de les obres, la Unitat de Crítics nova tindrà més llits, més espai i sobretot més seguretat per als professionals i per als pacients.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 10/05/2021]

[Foto: Infosalut / Urgències, Hospital Comarcal d’Inca / CC BY-NC-SA 4.0]