Categoria: Institucions sanitàries

El Polígon de Can Valero será la nova seu del SAMU 061

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'han obert les noves instal·lacions del SAMU 061, que trasllada la seva seu al Polígon de Can Valero. El nou espai, que va començar a funcionar aquest el passat dia 24, ha permès una modernització tecnològica i un redimensionament de la Central de Coordinació.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el gerent del SAMU 061, Antoni Bellver van visitar les noves instal·lacions

En els darrers anys, la Central de Coordinació del SAMU 061 ha registrat un increment important de personal i del volum de telefonades per part dels usuaris. La nova central permet guanyar funcionalitat amb uns espais adequats a les necessitats actuals, és a dir, aconseguir una gestió clínica en temps real dels processos urgents i emergents –extrahospitalaris i interhospitalaris– de la comunitat, a més de donar suport com a vigilant epidemiològic, anticipant-se als possibles problemes de salut pública.

En les darreres tres dècades, la seu del SAMU 061 s’ha ubicat en l’antic recinte de Son Dureta, un espai que, amb el nou projecte de cronicitat que posa en marxa el Govern, està previst que es destini a una futura residència d’Afers Socials.

En el darrer any, el SAMU 061 ha registrat l’activitat següent:

  • 786.000 telefonades gestionades per la Central de Coordinació
  • 95.000 actuacions assistencials del transport sanitari urgent
  • 77.553 actuacions de les ambulàncies de suport vital bàsic
  • 16.005 actuacions de les ambulàncies de suport vital avançat
  • 721 actuacions de les ambulàncies de suport vital avançat d’infermeria
  • 40 actuacions de l’ambulància de suport vital avançat en transport pediàtric
  • 956 trasllats aeris entre illes
  • 80 trasllats aeris illes-península

En els darrers cinc anys, el SAMU 061 ha registrat un augment de la despesa xifrat en 7 M€, és a dir, un 62 % d’increment. Si l’any 2005 s’hi van destinar 11,2 M€, aquesta xifra es va incrementar fins als 18,2 M€ de despesa el 2020. El parc d’ambulàncies també s’ha ampliat: s’ha passat de 58 ambulàncies i dos vehicles d’intervenció ràpida a 65 ambulàncies, cinc vehicles d’intervenció ràpida, tres vehicles de comandament i un de logística.

[Font: Presidència de Govern. 27/05/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]