Categories: Noves tecnologies, Institucions sanitàries

Son Llàtzer incorpora una sala d’hemodinàmica i una nova ressonància magnètica de darrera generació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S’ha incorporat, a l’Hospital Universitari de Son Llàtzer, una sala de radiologia intervencionista i hemodinàmica cardíaca i una nova ressonància magnètica. Aquestes noves infraestructures, que aportaran millores en la qualitat assistencial, han suposat una inversió de 2.618.263 €.

La posada en marxa de la sala de radiologia intervencionista i hemodinàmica cardíaca evitarà que els usuaris del sector Migjorn hagin de ser traslladats a Son Espases quan se’ls hagin de realitzar els cateterismes cardíacs i els implants de stents coronaris, un tractament molt habitual dels pacients amb malalties coronàries (angines de pit i infarts). Aquestes intervencions suposen centenars de desplaçaments anuals. Concretament, l’any 2019 en varen ser 620.

La nova sala de radiologia intervencionista i hemodinàmica cardíaca no només millorarà la comoditat dels pacients, sinó que també tindrà un impacte positiu en el desenvolupament científic i docent del Servei de Cardiologia de l’hospital. La nova sala s’emmarca en una aliança de col·laboració estreta entre els serveis de cardiologia de l’Hospital Son Llàtzer i l’Hospital Son Espases, que també inclou el Servei d’Hemodinàmica de Can Misses, el qual va entrar en funcionament el passat mes de novembre.

Nova ressonància amb més funcions diagnòstiques

D’altra banda, la nova ressonància magnètica 3 Teslas d’última generació, totalment digitalitzada, millora la qualitat d’imatge i augmenta les funcions diagnòstiques. A més, és més confortable per al pacient, ja que té un túnel més ample —que passa dels 60 centímetres de diàmetre als 70 centímetres— i redueix així la sensació d’ansietat i de claustrofòbia.

Un altre avantatge que ofereix la ressonància magnètica 3 Teslas és que incorpora un sistema que redueix el renou tant dins com fora de la sala d’exploració. Aquest nou equipament permet dur a terme els estudis amb més rapidesa i facilita als especialistes un diagnòstic més exacte de diferents patologies musculoesquelètiques, així com en els camps de l’oncologia i la neurociència. Amb aquest nou equipament, Son Llàtzer passarà a tenir dues ressonàncies magnètiques.

Més de 16 milions en renovació tecnològica

En els darrers sis anys, a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, que atén una població de 270.206 habitants, s’han duit a terme inversions per un valor de prop de 16,3 milions d’euros, incloses en el Pla de Renovació Tecnològica. Aquestes inversions han permès la renovació de gran part de l’equipament electromèdic de l’hospital, dels equips de radiologia, dels respiradors, dels equips d’anestèsia i de monitoratge d’àrees crítiques, dels electrocardiògrafs, dels endoscopis, de les torres quirúrgiques, etc.

A més a més, el laboratori de l’hospital ha estat recentment renovat gràcies a una inversió de 2,3 milions d’euros. Així mateix, l’estiu de l’any 2020 es va dotar l’hospital de dos nous quiròfans dedicats exclusivament a cirurgia oftalmològica, amb equipament d’última generació. La posada en funcionament ha significat una inversió d’1,7 milions d’euros i ha permès augmentar la capacitat quirúrgica en un 15 %.

[Font: Presidència. 13/07/2021]

[Foto: Presidència]