Categoria: Institucions sanitàries

Vicepresidència invertirà més d’un milió d’euros en la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’aparcament de l’Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

255 places de l’aparcament públic de l’Hospital de Manacor es cobriran amb pèrgoles cobertes per panells fotovoltaics, en la que serà instal·lació més gran que proveirà d’energia neta aquestes instal·lacions sanitàries de Mallorca. Un projecte que impulsa l’Institut Balear de l’Energia (IBE), des de la vicepresidència i conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern.

L’Institut Balear de l’Energia ha llançat la contractació de la redacció del projecte d’una instal·lació que sumarà una potència total de 750 kW i permetrà subministrar a preu de cost fins al 20% del consum elèctric de l’Hospital de Manacor, amb una inversió aproximada d’1,1 milions d’euros. Cal tenir en compte que l’Hospital és un gran consumidor de l’illa, ja que representa el 0,1% del total de Mallorca.

Un cop en marxa, la instal·lació evitarà l’emissió d’unes 670 tones de CO2 a l’any. A més, inclourà la instal·lació de sis punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La instal·lació de plaques solars en l’aparcament de l’Hospital de Manacor és un dels projectes més grans que executa l’IBE. La licitació de la redacció del projecte estarà oberta fins a mitjans d’agost i s’espera poder licitar les obres a la tardor, amb la previsió que entri en funcionament el primer semestre de 2022.

Els hospitals són grans consumidors d’energia i, per tant, és important treballar en la millora de la seva eficiència energètica. Els seus aparcaments i cobertes són espais idonis per cobrir amb plaques fotovoltaiques, i és per això que des de l’IBE ja es treballa en la instal·lació de plaques solars en l’Hospital Mateu Orfila de Maó per a aquest 2021. L’Hospital de Manacor és el segon que se suma a aquest projecte, que dóna compliment a la Llei de canvi climàtic i transició energètica, la qual estableix l’obligació d’instal·lar plaques fotovoltaiques a tots els aparcaments públics de més de 1.000 m2.

[Font: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. 15/07/2021]

[Foto: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica]