Categoria: Institucions sanitàries

S'autoritza el projecte per a la construcció del nou Hospital d'Atenció Intermèdia de Felanitx

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 96 de 19 de juliol, s'ha publicat l'acord del Consell de Govern pel qual s'autoritza el projecte de la inversió declarada d'interès autonòmic de les intervencions previstes per a la construcció del nou Hospital d'Atenció Intermèdia del Sector Sanitari de Llevant, en el municipi de Felanitx.

L'objectiu és adequar la xarxa pública d'equipaments de salut de manera que permeti afrontar les noves i creixents demandes de la població en matèria sanitària, motivades no només per l'important increment de la població resident a les Illes Balears, sinó també per l'obsolescència d'alguns centres i unitats bàsiques de salut pel pas dels anys.

L'Hospital d'Atenció Intermèdia en el municipi de Felanitx oferirà una atenció integral a pacients de caràcter crònic, en el marc de la implantació de l'Estratègia per l'Atenció de la Cronicitat. Donada la necessitat de disposar en el Sector Sanitari de Llevant d'un espai que permeti situar un dispositiu assistencial per al tractament i l'internament de pacients crònics, inclourà serveis com la convalescència, l'atenció als pacients crònics avançats, les cures pal·liatives cròniques i/o oncològiques, i les cures especials (malalties cròniques i alta dependència per cures complexes contínues).

L'Administració disposa de dos anys des de la declaració de l'interès autonòmic per presentar el projecte, i d'altres dos, a continuació, per iniciar l'execució. L'incompliment de qualsevol d'ells determina la caducitat de la declaració.

[Font: BOIB. núm. 96. 20/07/2021]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera prepara una mobilització / CC BY-NC-SA 4.0]