Categoria: Institucions sanitàries

El SAMU 061 augmenta la flota d’ambulàncies amb nou unitats més per reforçar la temporada estival

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 reforçarà a partir del juny la flota d’ambulàncies amb nou unitats per donar resposta a l’increment de l’activitat durant la temporada estival. Concretament s’habilitaran vuit unitats de suport vital bàsic (SVB) i una de suport vital avançat (UVI mòbil). Aquest augment respon a la necessitat de donar cobertura a l’important creixement de la població flotant i per consegüent a l'increment del nombre d’avisos i d’assistències per urgències sanitàries. Així doncs, des del 15 de juny fins al 30 de setembre es reforça el centre coordinador a les hores en què hi ha més increment d’avisos.

Reforços per a la temporada d’estiu

    El SAMU 061 ha estructurat els reforços habituals de la manera següent:

    Ambulàncies de suport vital bàsic:

  • Palma: la cobertura de l’ambulància de reforç s’amplia de dotze a vint-i-quatre hores de l’1 de juny al 30 de setembre.
  • Santanyí: reforç d’estiu amb cobertura de 10.00 a 20.00 hores entre l’1 de juny i el 30 de setembre.
  • Porto Cristo: reforç d’estiu amb cobertura de 9.00 a 21.00 hores entre l’1 de juny i el 30 de setembre.
  • Can Picafort: reforç d’estiu amb horari nocturn de cobertura de 21.00 a 9.00 hores del 7 de juny al 16 de setembre.
  • Magaluf: reforç d’estiu amb cobertura de 23.00 a 7.00 hores entre el 15 de juny i el 15 de setembre.
  • Menorca: reforç al municipi de Ferreries amb la dotació d’una ambulància amb cobertura de 10.00 a 20.00 hores entre l’1 de juliol i el 31 d’agost.
  • Eivissa: la cobertura de l’ambulància de reforç s’amplia de dotze a vint-i-quatre hores entre l’1 de juny i el 30 de setembre.
  • Sant Joan de Labritja: reforç d’estiu amb cobertura de 10.00 a 18.00 hores entre l’1 de juny i el 30 de setembre.
  • Formentera: l’ambulància que actualment funciona per serveis programats ampliarà la cobertura a les urgències de l’1 de juliol al 31 d’agost.
  • Ambulàncies de suport vital avançat:

    • Can Picafort: reforç d’estiu amb cobertura de 9.00 a 21.00 hores entre el 7 de juny i el 16 de setembre.

    El SAMU 061 està operatiu durant les 24 hores els 365 dies de l’any. En la cartera de serveis inclou informació sanitària, consultoria mèdica, atenció a la demanda urgent extrahospitalària i trasllats aeris i terrestres a tots els pacients de les Illes Balears. Entre les unitats assistencials destaca la Central de Coordinació d’Urgències i de Transport, que ofereix informació sanitària als ciutadans i als professionals, i disposa d’una plantilla de metges que s’encarrega de les consultes mèdiques telefòniques. Els facultatius gestionen i coordinen les respostes a totes les demandes sanitàries de la comunitat, sigui necessària o no la mobilització de recursos.

    Les demandes sanitàries que arriben al SAMU 061 poden suposar un desplaçament al domicili del pacient o al lloc on s’hagi produït l’incident o l’accident a fi d’estabilitzar el malalt i traslladar-lo al centre sanitari quan la situació ho requereixi.

    Al llarg de 2013, el SAMU 061 va registrar les següents dades d’activitat assistencial: