Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Servei de Salut subscriu un conveni de col·laboració amb l’Associació DISFAM

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut ha subscrit un conveni amb l’Associació Dislèxia i Família (DISFAM) per col·laborar en el diagnòstic de trastorns de l’aprenentatge com ara la dislèxia, discalcúlia i altres trastorns associats, per assegurar el diagnòstic diferencial d’altres trastorns del neurodesenvolupament, prioritàriament el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDHA). El document ha estat signat pel director general del Servei de Salut, Javier Ureña, i pel president de DISFAM, Iñaki Muñoz.

Amb la signatura d'aquest conveni es contribueix a proporcionar una atenció integrada a les persones amb trastorns de l'aprenentatge. En aquest sentit, DISFAM es compromet a dur a terme dotze avaluacions mensuals al llarg de l'any; és a dir, 125 avaluacions anuals.

La dislèxia és un trastorn d'origen neurobiològic i generalment hereditari. De les persones amb dificultats per llegir, és probable que entre el 70 i el 80% tenguin algun tipus de dislèxia. S'estima que entre el 5 i el 10% de la població té dislèxia, però aquesta xifra també podria arribar al 17%.

La detecció precoç és vital per evitar molts altres trastorns i malalties que atén el sistema sanitari públic a conseqüència de no haver-se diagnosticat i tractat pertinentment en l'edat recomanable. En aquest sentit, és a partir de l'inici de l'educació primària quan es pot començar a detectar, mentre que el diagnòstic es pot confirmar habitualment a partir dels vuit anys.

[Font: Conselleria de Salut. 9/01/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]