Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

COVID-19: Contractació de serveis i subministraments per valor de 4,7 M€

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament i serveis a càrrec del Servei de Salut per valor de 4,7 M€. Es tracta, entre d’altres, de l’equipament bàsic per al diagnòstic de la COVID-19 per mitjà de proves PCR, o la contractació de la derivació dels pacients afectats per la COVID-19 a altres centres hospitalaris per tal de cobrir l’assistència sanitària durant el mesos d’abril a juny de 2020.

Totes les contractacions d’emergència han estat relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats equips i serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Concretament, les contractacions d’emergència són les següents:

  1. Adquisicions i contractacions duites a terme des dels Serveis Centrals i la Central de Compres del Servei de Salut:
  • Adquisició de l’equipament bàsic per al diagnòstic de la COVID-19 per mitjà de proves PCR (termocicladors, extractors, centrífugues i pipetes) per als hospitals de les Illes Balears, per l’import total de 497.457 €.
  • Subministrament, instal·lació, formació i manteniment d’un seqüenciador de taula per conèixer la seqüència completa dels genomes dels ceps de SARS-CoV-2 en circulació a les Illes Balears per l’import de 128.543 €.
  • Contractació del servei d’implantació, gestió del canvi i suport especialitzat de Microsoft Office 365 per fer possible el teletreball del personal de Servei de Salut, per l’import de 419.467 €.
  • Arrendament dels mitjans de transport per dur una part de les mercaderies adquirides a la Xina, per l’import de 132.764 €.
  • Contractació d’assessorament mercantil per a l’adquisició i els tràmits duaners de comandes de material sanitari de Xangai a Palma, per l’import de 91.494 €.
  • Contractació del servei de les gestions necessàries per a l’adquisició i els tràmits per al transport de la comanda de material sanitari, per l’import de 56.715 €.
  • Contractació de la derivació dels pacients afectats per la COVID-19 a altres centres hospitalaris (com ara Creu Roja o Sant Joan de Déu) per tal de cobrir l’assistència sanitària durant el mesos d’abril a juny de 2020, per l’import de 3.140.884 €.
  1. Contractació i adquisicions corresponent als centres sanitaris de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.
  • Adquisició de dotze cabines, vuit portes, nou protectors, denou mampares i un tancament per l’import de 37.239 €, corresponent al Servei d’Hospitalització.
  • Contractació del servei de neteja per l’import de 15.634 €, corresponent al Servei d’Hospitalització.
  1. Adquisició de cinquanta-dos ecògrafs per l’import de 208.000 €, corresponent a la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca.

  2. Adquisició de setanta-nou cadires per l’import de 18.066 €, corresponents a l’Hospital de Manacor.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/06/2020]

[Foto: CS Sa Pobla]