Categoria: Recursos humans

L'Àrea de Salut de Mallorca consolida 564 infermers i infermeres amb places interines

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Mallorca ha fet una crida pública per cobrir 564 places d'infermeria amb contractes interins i de llarga durada. Aquesta acció forma part del procés de consolidació de plantilla ja anunciat per la Conselleria de Salut i Consum.

El Servei de Recursos Humans del Servei de Salut de les Illes Balears ha convocat 1.100 infermers i infermeres que fins ara treballen com a eventuals, per fer el procés de selecció. En total s’han consolidat 301 places a HUSE, 45 a l’Hospital Son Llàtzer, 26 a l’Hospital Comarcal d’Inca, 17 a l’Hospital de Manacor i 154 a Atenció Primària de Mallorca.

Aquest procés permetrà reduir l'eventualitat entre el personal d'infermeria. El pla d'estabilització i les ofertes d'ocupació pública previstes pel Servei de Salut permetran reduir un 38% l'eventualitat en la xarxa sanitària pública. Ambdues mesures s'emmarquen en la política d'estabilització de l'ocupació del Govern de les Illes Balears i són una de les principals apostes del Servei de Salut per tractar de reduir l'eventualitat, eliminar la precarietat i oferir estabilitat als treballadors del sistema sanitari públic.

L'estratègia per consolidar l'ocupació pública té dues línies d'actuació: la primera és el pla d'estabilització, que permetrà convertir contractes eventuals en interins; la segona, les ofertes d'ocupació pública.

En aquesta primera fase, el Servei de Salut està estabilitzant les plantilles centrant-se en aquells llocs de feina ocupats per personal eventual amb més de dos anys d'antiguitat i els transforma en personal interí. Una vegada finalitzat aquest procés, i després d'analitzar les necessitats de la plantilla, el Servei de Salut iniciarà una segona fase en la qual s'aniran implementant processos d'interinització de llocs de feina que fins ara es cobrien amb treballadors temporals.

Finalitzades aquestes dues fases, aquests llocs seran susceptibles d'integrar-se en els processos d'oposicions ja previstos o en altres de futurs. Aquestes actuacions suposen una important transformació dels llocs de feina, que passen de ser conjunturals a estructurals. Així s'ofereix una estabilitat i solidesa major al sistema sanitari públic.

Es tracta d'un canvi de rumb en matèria de recursos humans, amb l'objectiu d'estabilitzar l'ocupació, disminuir la precarietat i recuperar els drets laborals.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/12/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]