Categoria: Recursos humans

Antonia Ballesteros és la nova subdirectora de Cures Assistencials del Servei de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Antonia Ballesteros ha estat nomenada nova subdirectora de Cures Assistencials del Servei de Salut en substitució de Carlos Villafáfila, que ha estat al capdavant d’aquesta subdirecció en els darrers sis anys. La funció principal d’aquesta subdirecció és assegurar el compliment de la cartera de serveis i analitzar i desenvolupar els serveis assistencials en l’àmbit de la infermeria, la fisioteràpia, el treball social i els tècnics sanitaris.

En l’àmbit professional, actualment, Antonia Ballesteros és coordinadora assistencial dels punts de vaccinació massiva de les Illes Balears (des del 2021) i infermera d’investigació de l’estratègia de cures del Servei de Salut des de l’any 2019. Ha treballat a l’Hospital Universitari Son Llàtzer (2003-2020), en la Unitat de Recuperació Postanestèsica i de Reanimació i també com a coordinadora d’infermeria del Servei d’Urgències. A l’Hospital de Manacor va fer feina dos anys (2000-2002) a les plantes de Medicina Interna, Cirurgia General, Traumatologia i Urgències.

Antonia Ballesteros és diplomada en Infermeria per la Universitat Complutense de Madrid (1995). Té un màster d’Investigació en Salut i Qualitat de Vida per la Universitat de les Illes Balears (2019) i dos postgraus: Especialització en Urgències, Emergències i Catàstrofes, per la Universitat Alfonso X el Sabio (1999) i Cures Crítiques, per la Universitat Complutense de Madrid (2017).

A més, és professora associada del Departament d’Infermeria de la Universitat de les Illes Balears des de l’any 2016. També, i des de març de 2020, és investigadora del Grup CurES (Investigació en Cures, Cronicitat i Evidències en Salut) de la fundació IdisBa. Alhora, representa Espanya a la IFNA (Federació Internacional d’Infermeres d’Anestèsia) i també ha estat membre del Comitè Nursing Now Baleares (2019-2021).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/05/2022]

[Foto: Infosalut / Servei de Salut de les Illes Balears / CC BY-NC-SA 4.0]