Categoria: Qualitat

L'IB-Salut ja ha iniciat el projecte de reforma de la Unitat Bàsica de Salut de Cala Rajada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ja ha iniciat el projecte de reforma de la Unitat Bàsica de Salut de Cala Rajada, inclòs en el Pla d'infraestructures d'atenció primària després d'avaluar-ne les necessitats.

El Servei de Salut i l'Ajuntament de Capdepera van mantenir diverses reunions per decidir quina era la millor solució per a l'ampliació i remodelació de la Unitat Bàsica. La solució que es va acordar va ser l'increment de 56 m2 de la Casa del Mar que es troba a la planta baixa del local.

Per poder disposar d’aquest espai la Tresoreria General de la Seguretat Social de l’Estat, que n'és la propietària, ha hagut de cedir l’ús al Servei de Salut. La cessió de l’espai es va fer efectiva el 19 d’abril d’enguany i amb tota la celeritat que permeten els processos administratius es va licitar l’obra de la Unitat Bàsica de Cala Rajada.

L'obra contempla dues fases que són la climatització de tot el centre sanitari i la reforma amb l'ampliació. Actualment ja s'ha iniciat la fase de climatització, malgrat els 15 dies de retard en el lliurament de l'equipament, que estarà finalitzada abans del mes d'agost. Aquesta situació ha estat explicada al batle que pròximament tindrà una reunió amb el Servei de Salut i la Conselleria de Salut.

La segona fase d'ampliació i remodelació, en compliment de la normativa de les zones turístiques, no es podrà iniciar fins al mes d'octubre i compta amb un termini de 4 mesos per a la seva finalització.

La manca de climatització i les obres generen molèsties i es vol agrir la col·laboració en tot moment per part dels professionals i dels usuaris.

La Unitat Bàsica de Cala Rajada serà, sens dubte, una realitat a principis de l’any 2019 i un motiu de satisfacció tant pels usuaris com pels professionals.

El Pla d'Infraestructures també projecta accions al Centre de Salut de Santa Ponça, a la UBS de Calonge, a la UBS Cala Millor, al Centre de Salut de Can Misses, al Centre de Salut de Bons Aires, al Centre de Salut d'Artà, al Centre de Salut de Pollença, a la UBS de Montuïri i tots els altres centres sanitaris que s'han d'ampliar, renovar o fer nous a l'Atenció Primària després d'anys de no invertir en manteniment ni millores.

[Font: Conselleria de Salut. 23/07/2018]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*23/07/2018 gentedigital.es - Inician la reforma de la Unidad Básica de Salud de Cala Rajada.

Notícies relacionades a Infosalut
*05/04/2019 - S'obre la nova Unitat Bàsica de Salut Cala Rajada.
*17/02/2017 - Presentació del nou Pla d'infraestructures d'atenció primària.